Kavos pyragas, kurio skonis primena tiramisu. Paragaukite!

Šis kavos pyragas maloniai jus nustebins. Jį nesunku pagaminti ir skoniu jis truputį primena tiramisu. Verta išmėginti, ar ne?

REKLAMA

Sudėtis

100 ml kefyro

4 šaukšteliai tirpios kavos

REKLAMA

2 kiaušiniai

1 stiklinė cukraus

REKLAMA

100 g sviesto

130 g miltų

miltai, žuvies kotletai

REKLAMA

1 šaukštelis sodos

200 ml grietinės + 3-4 šaukštai cukraus

REKLAMA

Gaminimas

Į kefyrą sudėkite 3 šaukštelius kavos ir išmaišykite. Kefyras turėtų būti kambario temperatūros. Palikite pastovėti 20 min.

REKLAMA

Kiaušinius išplakite iki purių putų. Tada suberkite sukrų ir plakite ne ilgiau kaip 3 minutes, kad cukrus ištirptų. Tada sudėkite minkštą sviestą.

REKLAMA

Supilkite kefyrą ir viską išmaišykite. Suberkite miltus ir viską išplakite, geriausia maišytuvu. Galiausiai sudėkite sodą, nugesintą su actu, ir viską išmaišykite.

REKLAMA

Kepkite orkaitėje 160–170 laipsnių temperatūroje, kol iškeps. Patikrinkite mediniu pagaliuku. Kai iškeps, leiskite atvėsti ir tuo metu pasiruoškite kremą.

REKLAMA

Į grietinę sudėkite likusį šaukštelį kavos ir suberkite 3-4 šaukštus cukraus. Išmaišykite ir leiskite pastovėti, kol kava ištirps.

REKLAMA

Po pusvalandžio pyragą perpjaukite į dvi dalis. Kiekvieną dalį sutepkite kremu. Palaukite 15 minučių, kad pirmasis kremo sluoksnis įsigertų, ir sutepkite antruoju sluoksniu.

REKLAMA

Pyragus sudėkite vieną ant kito, o viršų sutepkite kremu. Galite pabarstyti tarkuotu šokoladu. Palikite susigerti kelioms valandoms ar net per naktį.

Kavos pyragas taps šauniu desertu, kurį norėsite gaminti ne kartą.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].