Karamelizuoti apelsinai: geriausias desertas prie arbatos

Pasirinkusi šį neįprastą rytietišką desertą, bet kuri  šeimininkė išgarsės ne mažiau nei garsioji geriausio jūsų regiono restorano virėja. Be to, šie karamelizuoti apelsinai yra skanesni ir sveikesni nei bet kurie saldainiai iš parduotuvės. Jūsų artimieji, draugai ir svečiai nuolat jų prašys.

REKLAMA

Karamelizuoti apelsinai

Keista, bet jums reikia tik vieno apelsino, kad būtų galima paruošti šį stebuklą. Taip, tiesiog VIENAS apelsinas, šiek tiek cukraus ir vandens. Atminkite, kad vaikai suvalgys šį skanų patiekalą per kelias sekundes. Todėl padarykime karamelizuotų apelsinų porciją didesnę nei iš vieno apelsino.

REKLAMA

Karamelizuoti apelsinai

Ingredientai:

5 apelsinai;

REKLAMA

500 g cukraus;

REKLAMA

cukrus

2 stiklinės vandens;

REKLAMA

vanduo

Gaminimas:

Apelsinų, cukraus ir vandens kiekis gali būti keičiamas jūsų nuožiūra, atsižvelgiant į porcijos dydį. Jums reikės keptuvės ar puodo.

REKLAMA

Karamelizuoti apelsinai

Prieš supjaustant apelsinus griežinėliais, juos reikia gerai nuplauti, nes žievelės nulupti nereikia. Tada į puodą ar gilią keptuvę supilkite apie pusę cukraus, išdėliokite supjaustytus apelsinus, o paskui užpilkite likusiu cukrumi. Dabar belieka visa tai užpilti vandeniu ir pastatyti ant viryklės. Turinį reikia virti apie dvi valandas ant mažiausios ugnies.

REKLAMA

Karamelizuoti apelsinai

Karamelizuoti apelsinai gali būti panardinti į šokoladą, tačiau tai nėra būtina. Dėl skonio įvairovės galite pasirinkti rudąjį cukrų ar prieskonius – cinamoną, gvazdikėlius, kardamoną.

REKLAMA

Skanaus!

Karamelizuoti apelsinai

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].