Jums reikės:

Baklažanų (didelių) – 3 vnt.;

REKLAMA

Saldžiųjų paprikų – 4 vnt.;

REKLAMA

Pomidorų – 4 vnt.;

REKLAMA

Lydyto sūrio – 4 vnt.;

REKLAMA

Česnakų – 5 skiltelių;

REKLAMA

Majonezo – 3-5 šaukštų;

REKLAMA

Druskos, maltų juodųjų pipirų;

REKLAMA

Žalumynų.

REKLAMA

Gaminimas:

REKLAMA

Pradedame nuo baklažanų – supjaustome juos į ilgas plonas plokšteles ir apkepiname juos augaliniame aliejuje, kol suminkštės.

REKLAMA

Kol baklažanai kepa, įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių. Nuplaukite paprikas ir sudėkite į orkaitę kepti, kol ant jų odelė patamsės.

REKLAMA

Kai paprikos iškeps, nuimkite nuo jų odelės ir išimkite šerdis, supjaustykite jas kubeliais, taip pat kubeliais supjaustykite pomidorus ir sutarkuokite sūrį.

REKLAMA

Į tarkuotą sūrį įspauskite česnakus. Pridėkite majonezo ir viską gerai sumaišykite.

REKLAMA

Padedame sluoksniuoti. Pirmasis sluoksnis bus baklažanai, išdėliokite juos kaip saulės spindulius arba ramunėlių žiedlapius – nuo centro iki kraštų aplink dubenį. Pabarstome druska ir pipirais.

REKLAMA

Toliau dedame pusę sūrio masės. Po to pipirų sluoksnį. Pabarstome druskas. Kitas sluoksnis bus pomidorai. Dar kartą pabarstome druska ir užbarstykite susmulkintus žalumynus (krapus, petražoles).

REKLAMA

Vėl dėkite baklažanus ir pakartojame sluoksnius. Taip sluoksniuokite, kol baigsis produktai, baklažanai turi būti paskutiniai. Tuomet uždenkite indą lėkšte ir įdėkite patiekalą į šaldytuvą nakčiai.

REKLAMA

Ryte arba po pietų, kai svečiai atvyksta, švelniai apveskite indą į lėkštę, – taip gausite dailų kupolą. Baklažanų pyragas paruoštas! Nepaprastai skanus ir gražus!

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].