Jums reikės:

Baklažanai (dideli) – 3 vnt.

Saldžiosios paprikos – 4 vnt.

Pomidorai – 4 vnt.

Lydytas sūris – 4 vnt.

Česnakai – 5 skiltelės

Majonezas – 3-5 šaukštai.

Druska, malti juodieji pipirai

Žalumynai

Gaminimas:

Pradedame nuo baklažanų – supjaustome juos į ilgas plonas plokšteles, apkepkite juos augaliniame aliejuje kol suminkštės.

Kol baklažanai kepa, įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių. Nuplaukite pipirus ir sudėkite į orkaitę kepti, kol jų atsiras tamsi pluta.

Kai pipirai iškepa, supjaustykite juos kubeliais, taip pat kubeliais supjaustykite pomidorus ir sutarkuokite sūrį.

Į tarkuotą sūrį įspauskite česnako skilteles. Pridėkite majonezo ir viską gerai sumaišykite.

Padedame sluoksniuoti. Pirmasis sluoksnis yra baklažanai, išdėliokite juos kaip saulės spindulius arba ramunėlių žiedlapius – nuo centro iki kraštų aplink dubenį.

Pabarstykite druska ir pipirais. Toliau dalį sūrio masės. Ir pipirų sluoksnis. Kitas sluoksnis yra pomidorai. Dar kartą druska ir užbarstykite susmulkintais žalumynais (krapais, petražolėmis).

Vėl dėkite baklažanus. Taip sluoksniuokite kol baigsis produktai, baklažanai turi būti paskutiniai. Tuomet uždenkite indą maistine plėvele ir įdėkite patiekalą į šaldytuvą.

Ryte arba po pietų, kai svečiai atvyksta, švelniai apveskite indą į lėkštę, – taip gausite dailų kupolą. Baklažanų pyragas paruoštas! Nepaprastai skanus ir gražus!

Šaltinis

Naujienos Tavo el. pašte

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].