Skanūs maži Kalėdų šventėms skirti sausainukai, kurie visada sulaukia didelio pasisekimo.

REKLAMA

Jie ilgai išlieka labai skanūs, dėl to mes rekomenduojame juos išbandyti.

REKLAMA

Jei ketinate pradėti juos kepti, įsitikinkite, kad turite pasiruošę kepimui bent 3 kepimo skardas, nes jų kepimas vyksta nepaprastai greitai. Tik vakar pabandžiau, ir jau visus suvalgiau, net ir likusius trupinius. 🙂

Šį puikų receptą atsiuntė skaitytoja.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 150 g sviesto
  • 80 g cukraus pudros
  • 1 pakelio vanilinio cukraus
  • 2 kiaušinių trynių
  • 240 g paprastų miltų (gali prireikti šiek tiek daugiau miltų, priklausomai nuo tešlos konsistencijos)

REKLAMA

Aromatui suteikti

  • Vanilės skonio kvapiosios medžiagos
  • Romo skonio kvapiosios medžiagos

Įdarui:

REKLAMA
  • Uogienės
  • Džemo
  • Riešutų kremo

Papuošimui:

  • Cukraus pudros

Gaminimo eiga:

REKLAMA
  1. Pirmiausia dubenyje sumaišykite minkštą sviestą su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi.
  2. Kai mišinys taps vientisas, tada sudėkite kitus ingredientus.
  3. Pirmiausia įmaišykite kiaušinių trynius.
  4. Į mišinį suberkite persijotus miltus ir gerai išmaišykite.
  5. Jei norite malonesnio skonio, pridėkite ir mėgstamo skonio aromato.
  6. Galite vieną kepimo skardą paruošti su vanilės, o kitą – su romo aromatu.
  7. Rankomis išminkykite vientisą tešlą.
  8. Iš tešlos suformuokite kepaliuko formą.
  9. Iš šios formos imkite mažesnius tešlos gabalėlius ir suformuokite iš jų maždaug 2 cm dydžio rutuliukus.
  10. Sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
  11. Paimkite medinį stambų apvalų cilindrą ar šaukštą ir jo galu padarykite tešloje duobutes.
  12. Sausainiams iškepus – duobutes užpildykite uogiene.
  13. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10-13 minučių.
  14. Svarbiausia, kad sausainių viršus išliktų baltas, bet kai jie iškeps, apatinė pusė įgaus rusvą spalvą.

Įdaro paruošimas:

  • Kai tešla atvės, į duobutes įdėkite mėgstamo džemo arba uogienės.
  • Prieš tai, įdarui skirtą uogienę ir džemą galite pašildyti, kad su jais būtų lengviau dirbti.
  • Bandžiau įdarui panaudoti pašildytą „Nutella“ kremą, ir rezultatas taip pat buvo puikus.

Linkime gero skonio!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].