Dabar yra pats tinkamiausias metas pradėti ruoštis didžiosioms metų šventėms. Europoje yra labai populiaru kepti šį klasikinį kalėdinį pyragą, kuris gali būti ruošiamas likus 1-7 savaitėms iki Kalėdų. Jį galite ne tik patiekti ant šventinio stalo, bet taip pat supakuoti kaip dovaną: jūsų draugai ar kolegos tikrai bus maloniai nustebinti!

REKLAMA

Jums reikės:

  • 300 g razinų
  • 50 g džiovintų abrikosų
  • 150 g tarkuotos apelsino žievelės
  • 100 g migdolų
  • 50 g spanguolių
  • 250 ml konjako
  • 1 citrinos
  • 180 g baltojo cukraus
  • 50 g vanilinio cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 250 g varškės
  • 25 g kepimo miltelių
  • 560 g miltų
  • 100 g sviesto
  • 200 g cukraus pudros

Kaip gaminti?

REKLAMA

1 žingsnis

REKLAMA

Džiovintus abrikosus ir razinas užpilkite konjaku, palikite parą stovėti.

2 žingsnis

REKLAMA

Susmulkinkite razinas ir džiovintus abrikosus. Migdolus užplikykite vandeniu, palikite 10 minučių pastovėti. Kai pravės, nulupkite jų luobeles. Įkaitinkite orkaitę iki 140 ° C temperatūros, 15 minučių padžiovinkite migdolus.

3 žingsnis

REKLAMA

Susmulkinkite atvėsusius migdolus.

REKLAMA

4 žingsnis

Gerai nuplaukite citriną, nulupkite žievelę (ją reikės sutarkuoti) ir išspauskite citrinos sultis (jei norite išspausti daugiau sulčių, citriną 10 sekundžių įdėkite į mikrobangų krosnelę ir parinkite galingiausią programą).

REKLAMA

5 žingsnis

REKLAMA

Į dubenį įdėkite minkštą sviestą, cukrų, vanilinį cukrų. Viską gerai išplakite.

6 žingsnis

REKLAMA

Įmuškite du kiaušinius, vėl plakite.

REKLAMA

7 žingsnis

Jei varškė yra granuliuota, ją reikėtų pertrinti per sietelį. Jei jos konsistencija yra vientisa, galite iš karto dėti į tešlą ir išplakti.

REKLAMA

8 žingsnis

REKLAMA

Įmaišykite į tešlą riešutų ir džiovintų vaisių, citrinos ir apelsinų žievelę, įpilkite citrinos sulčių. Viską gerai išmaišykite.

9 žingsnis

REKLAMA

Dalimis pilkite miltus ir kepimo miltelius, tešlą nuolat maišykite.

REKLAMA

10 žingsnis

REKLAMA

Varškės tešlą padalinkite į 2 lygias dalis

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °.

REKLAMA

11 žingsnis

REKLAMA

Dėkite tešlą ant kepimo popieriaus, išminkykite ovalo formos pyragą.

12 žingsnis

REKLAMA

Užlenkite vieną pyrago kraštą taip, kad jis šiek tiek dengtų antrąją tešlos dalį.

REKLAMA

13 žingsnis

REKLAMA

Tą patį atlikite ir su antrąja tešlos dalimi.

14 žingsnis

REKLAMA

Kepkite, kol paviršius gražiai paruduos. Tuomet uždenkite folija ir kepkite maždaug 10 minučių.

REKLAMA

15 žingsnis

Ištirpinkite 100 g sviesto, silikoniniu teptuku tepkite pyrago viršų.

REKLAMA

16 žingsnis

REKLAMA

Gausiai pabarstykite cukraus pudra.

17 žingsnis

REKLAMA

Kai pyragas atvės, suvyniokite į foliją ir 1–7 savaites laikykite vėsioje vietoje.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].