Pigu, neįprasta ir labai skanu.

REKLAMA

Išoriškai kankorėžių uogienė primena skystą medų. Tačiau jos skonis kitoks – saldus, tačiau su tarška nata ir lengvu kartumu. Taip pat galima valgyti virtus kankorėžius. 

REKLAMA

Jie pasirodo labai minkšti, sultingi ir primena saldainius. Kankorėžiai išlaiko malonų spygliuočių aromatą. Niekas neliks abejingas šiam originaliam delikatesui. 

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA

1 kg jaunų kankorėžių (geriausia pušų, bet tiks ir eglės ar maumedžiai);

REKLAMA

vandens

REKLAMA

1 kg cukraus.

REKLAMA

Kur ir kada rinkti kankorėžius?

REKLAMA

Jums reikia žalių minkštų kankorėžių, kuriuos lengva nupjauti peiliu. Jie turėtų būti ne ilgesni kaip 3-4 cm.

REKLAMA

Nerinkite kankorėžių mieste, prie kelio ar pramonės objektų. Eikite į mišką ir bandykite ieškoti jaunų medžių.

REKLAMA

Spalio antroji pusė yra geriausias laikas kankorėžiams rinkti, tačiau tai gali skirtis priklausomai nuo regiono.

REKLAMA

Kaip pasigaminti uogienę?

REKLAMA

Kai kurie žmonės nori kankorėžius virti vieną kartą, bet ilgą laiką. Nepaisant to, desertą geriau paruošti keliais etapais.

REKLAMA

Taip uogienė bus labiau prisotinta ir aromatinga, o kankorėžiai bus prisotinti sirupu ir taps skanesni.

REKLAMA

Kruopščiai nuplaukite kankorėžius nuo dulkių ir nešvarumų. Jei jie turi kotelius, pašalinkite juos žirklėmis. Užpilkite švariu vandeniu, kad būtų apsemti 1,5–2 cm.

REKLAMA

Puodą uždenkite ir pastatę ant vidutinės ugnies užvirkite. Tada nukelkite jį nuo ugnies ir leiskite atvėsti 12-15 valandų.

REKLAMA

Nusausinkite. Turėtumėte gauti apie 1 litrą skysčio, bet jo gali būti mažiau ar daugiau. Šis kiekis, kurį reikia žinoti norint nustatyti tikslų cukraus svorį. 

REKLAMA

100 g skysčio reikia 100 g cukraus. Supilkite viską atgal į puodą su kankorėžiais ir užpilkite cukrumi.

REKLAMA

Pastatykite ant vidutinės ugnies, užvirkite ir virkite dar 5 minutes, retkarčiais pašalindami putas.

REKLAMA

Po to puodą nukelkite nuo ugnies ir palikite uogienę uždengę 10 valandų. Tada vėl užvirkite, virkite 5 minutes ir atvėsinkite dar 10 valandų.

REKLAMA

Pakartokite virimą dar kartą, bet uogienės neatvėsinkite.

REKLAMA

Sudėkite kankorėžius stiklainių apačioje ir užpilkite sirupą. Po visiško aušinimo jis sutirštės. Uogienės stiklainius galima uždaryti ir padėti į tamsiai vėsią vietą.

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].