bulvės

Ar žinojote, kad virtos bulvės geriausiai išsaugo savo skonį, jei jas dėsite ne į šaltą, o į verdantį vandenį?

REKLAMA

Pristatome 3 patiekalus iš šviežių bulvių, kurie jums tikrai patiks!

REKLAMA

Virtos bulvės su krapais

Jums reikės:

1–1,5 kg šviežių bulvių;

REKLAMA

100-150 g sviesto;

druskos pagal skonį;

REKLAMA

1 saujelė krapų;

2–3 skiltelės česnako.

REKLAMA

Gaminimas:

Nulupkite bulves, nuplaukite ir dėkite į virintą pasūdytą vandenį.

REKLAMA

Kol bulvės verda, nuplaukite ir susmulkinkite krapus, nulupkite česnako skilteles ir smulkiai supjaustykite.

REKLAMA

Kai bulvės bus paruoštos, nusausinkite jas ir sudėkite į keptuvę. Įpilkite šiek tiek aliejaus, suberkite susmulkintus česnakus ir krapus. Pakepkite kelias minutes.

REKLAMA

Keptos bulvės

REKLAMA

Jums reikės:

1 kg šviežių bulvių;

5 skiltelės česnako;

REKLAMA

šakelė rozmarino;

1 saujelė krapų;

REKLAMA

100 g sviesto;

druskos pagal skonį;

REKLAMA

maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

REKLAMA

Bulves nulupkite, supjaustykite per pusę ir virkite verdančiame pasūdytame vandenyje, kol bus pusiau išvirusios (apie 10 minučių).

REKLAMA

Tuomet sudėkite bulves į kepimo skardą. Kartu sudėkite susmulkintą česnaką, apibarstykite druska ir pipirais.

REKLAMA

Sviestą supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite ant bulvių viršaus bei apibarstykite susmulkintu rozmarinu.

REKLAMA

Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje 40 minučių.

REKLAMA

Prieš patiekdami apibarstykite bulves smulkintais krapais.

REKLAMA

Bulvių salotos

Jums reikės:

500 g šviežių bulvių;

REKLAMA

200 g šparaginių pupelių;

120 g sardinių aliejuje;

REKLAMA

saujelė alyvuogių be kauliukų;

pusės citrinos sulčių;

REKLAMA

1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus;

druskos pagal skonį;

REKLAMA

maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

REKLAMA

Nuplaukite bulves, supjaustykite į 3 dalis ir virkite jas, kol suminkštės.

REKLAMA

Pupeles supjaustykite mažais gabalėliais ir apkepkite jas. Po to nusausinkite ir atvėsinkite.

REKLAMA

Sudėkite sardines į salotų dubenį, įberkite druskos, pipirų, citrinos sulčių ir sutrinkite sardines šakute.

REKLAMA

Į dubenį sudėkite smulkiai supjaustytas alyvuoges, išvirtas bulves ir pupeles, įpilkite alyvuogių aliejaus, viską gerai išmaišykite, palikite 15 minučių ir patiekite.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].