Gaminsime dvigubą mandarinų desertą, kurį aš gaminu žiemą, kai tik jų turiu namuose. Jis labai gaivus bei skanus!

REKLAMA

Jums reikės:

Susluoksniuokite paeiliui vaisius ir kitus produktus:

REKLAMA
  • Mandarinų 700 g
  • Želatinos 10 g
  • Cukraus 2 valgomų šaukštų.

Pieno sluoksniui reikės:

  • Pieno 500 ml
  • Cukraus 2,5 šaukštelio
  • Vanilinio cukraus 5 g
  • Želatinos 10 g
  • Maskarponės sūrio 125 g.

Gaminimo eiga:

REKLAMA

10 g želatinos reikia užpilti šaltu vandeniu ir leisti išbrinkti.

Nuplaukite ir nulupkite mandarinus, įdėkite juos į elektrinį smulkintuvą.

REKLAMA

Susmulkintą mišinį dėkite į puodą, įberkite cukraus ir užvirkite. Tada nukelkite jį nuo ugnies, įpilkite želatinos ir išmaišykite (želatinai negalima leisti užvirti).

REKLAMA

Dėkite palenktas stiklines į kepimo formą, į kurias supilkite mišinį ir tuomet dėkite į šaldytuvą.

REKLAMA

Leiskite želatinai išbrinkti su nedideliu kiekiu šalto pieno. Likusį pieną užvirkite su cukrumi. Nuimkite nuo ugnies ir supilkite išbrinkusią želatiną, viską išmaišykite.

REKLAMA

Į karštą mišinį įpilkite maskarponės sūrio ir išmaišykite.

Viską užpilkite ant sukietėjusio mandarinų sluoksnio ir leiskite sustingti.

REKLAMA

Gausiai apibarstykite šokoladu.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].