Turiu nemažą kulinarinę patirtį: gaminu ne tik kasdienius, bet ir originalius šventinius patiekalus. Vis dėlto, ilgą laiką man nepavyko iškepti naminės duonos: kas kartą ji būdavo arba per kieta, arba „guminė“. Kurį laiką buvau atsisakiusi bandymų kepti naminę duoną, tačiau tada radau šį receptą. Dabar šią duoną kepu kone kasdien, o parduotuvėje net neužsuku į duonos skyrių.

REKLAMA

Kodėl apskritai verta namuose kepti duoną? Visų pirma, tai labai skanu. Naminės duonos tikrai negalima lyginti su įsigyta parduotuvėje. Maža to, tokios duonos galiojimo laikas yra pakankamai ilgas. Ji nesugenda net po 2 savaičių!

Šis receptas yra labai paprastas, o reikalingi ingredientai yra nebrangūs ir prieinami. Net ir pradedančiajai namų šeimininkei tikrai nekils jokių keblumų išsikepti tokią duoną. Jums tereikės specialios formos, kurioje galėsite kepti naminę duoną.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 300 g kvietinių miltų
  • 110 ml pieno
  • 40 ml vandens
  • 40 g kiaušinių baltymų
  • 55 g cukraus
  • 4 g mielių
  • 35 g sviesto

Kaip gaminti?

REKLAMA

Pieną sumaišykite su vandeniu ir kiaušinio baltymais. Atidėkite vieną šaukštą šio mišinio.

Miltus sumaišykite su cukrumi ir supilkite į pieno mišinį. Užminkykite tešlą, uždenkite dangčiu ir palikite 20 minučių pastovėti.

REKLAMA

Atidėtą pieno masę sumaišykite su mielėmis. Sudėkite šį mišinį į tešlą ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.  Minkykite tešlą maždaug 5 minutes. Uždenkite ir palikite 5 minutes pastovėti.

REKLAMA

Tešlą šiek tiek pakočiokite, sudėkite sviestą ir druską. Minkykite tešlą rankomis maždaug 10 minučių.

REKLAMA

Tešlą padalinkite į 4 dalis, kiekvieną dalį susukite į rutulį. Uždenkite folija ir palikite 10 minučių pastovėti.

Darbo paviršių patepkite sviestu, kad tešla nepriliptų. Iškočiokite vieną tešlos rutulį, susukite, vėl iškočiokite ir vėl susukite. Tą patį padarykite su likusiais tešlos rutuliais.

REKLAMA

Tešlos ritinėlius sudėkite į duonos formeles (9,5 cm x 9,5 cm). Formas uždenkite dangteliais ir palikite pakilti. Kepkite duoną 25 minutes orkaitėje, įkaitintoje iki 160°C temperatūros.

REKLAMA

Tik pažiūrėkite, kokia švelni ir minkšta japoniška duona! Prieš patiekiant ant stalo, norisi ja tiesiog pasigrožėti. Išsisaugokite šį receptą, kad nepamirštumėte! Ar patys kepate duoną namuose? Pasidalinkite receptais!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].