Itin sotus bulvių pyragas su neįtikėtinai traškia plutele ir švelniu įdaru

Ar mėgstate bulvinius blynus? Tačiau nemėgstate ilgai stovėti prie keptuvės? Tada šis itin sotus bulvių pyragas bus puiki išeitis! Jis padengtas traškia plutele, o viduje slepia švelnų įdarą. Labai gardu!

REKLAMA

Sudėtis

  • 1 kg bulvių
  • 150 ml pieno
  • 100 g sūrio
  • 150 g daržovių
  • 8 kiaušiniai
  • 2 skiltelės česnako
  • 100 g virtos dešros
  • druska pagal skonį

Paruošimas

Bulves nulupkite ir sutarkuokite. Marle išspauskite skysčio perteklių. Į bulvių masę įmuškite 2 kiaušinius, įberkite druskos ir maltą česnaką. Kruopščiai viską sumaišykite.

REKLAMA

Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi ir tolygiai paskirstykite bulvių mišinį ant dugno ir šonų. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180° C, apie 15 minučių.

REKLAMA

Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir mažais kubeliais supjaustykite dešrą.

REKLAMA

Giliame dubenyje išplakite 6 kiaušinius su pienu, į masę sudėkite sūrį, dešrą, daržovių mišinį ir kruopščiai išmaišykite.

REKLAMA

Išimkite bulvių pagrindą iš orkaitės, supilkite kiaušinių mišinį ir kepkite 40–45 minutes 180° C temperatūroje. Iškepusį pyragą šiek tiek atvėsinkite ir patiekite.

Šis bulvių pyragas yra puikus patiekalas ant bet kokio stalo – kasdienio ar šventinio.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].