Skanus tortas. Receptas vertas jūsų dėmesio!

REKLAMA

Ingredientai (20 cm skersmens formai)

REKLAMA

Tešlai:

3 kiaušiniai

1/2 puodelio cukraus

REKLAMA

4 šaukštai medaus

1 šaukštelis sodos

REKLAMA

150 g miltų

Kremui:

1 kiaušinis

REKLAMA

100 g cukraus

1 šaukštas miltų

REKLAMA

250 ml pieno

100 g sviesto

REKLAMA

Gaminimas

Tešla:

Plakite cukrų su kiaušiniais, kol susidarys sodri, balta masė.

REKLAMA

Medų perpilkite į indą storu dugnu ir įkaitinkite iki 50 laipsnių.

REKLAMA

Supilkite sodą (masė putos) ir nuolat maišydami (ant vidutinės ugnies), virinkite, kol gausite tamsios karamelės spalvą.

REKLAMA

Įmaišykite karštą medų (po vieną šaukštą) į kiaušinius, išplaktus su cukrumi, nuolat maišydami, kad kiaušinių nesutrauktų.

REKLAMA

Įmaišykite išsijotus miltus. Turėtų gautis tešla, kurios konsistencija primena tirštą grietinę.

REKLAMA

Supilkite tešlą į formą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite 40 minučių 160 laipsnių temperatūroje.

REKLAMA

Kremas:

Sumaišykite kiaušinius, cukrų, pieną. Suberkite miltus, gerai išmaišykite.

REKLAMA

Kaitinkite pieno ir kiaušinių mišinį ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami, kol sutirštės.

REKLAMA

Gautą masę supilkite į dubenį, uždenkite plėvele ir leiskite visiškai atvėsti.

REKLAMA

Išplakite kambario temperatūros sviestą iki baltumo, sumaišykite su atvėsinta mase ir vėl išplakite.

REKLAMA

Atvėsintą biskvitą supjaustykite į tris sluoksnius, sutepkite kremu, papuoškite trupiniais.

REKLAMA

Skanaus!

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].