Skanus tortas. Receptas vertas jūsų dėmesio!

Ingredientai (20 cm skersmens formai)

Tešlai:

3 kiaušiniai

1/2 puodelio cukraus

4 šaukštai medaus

1 šaukštelis sodos

150 g miltų

Kremui:

1 kiaušinis

100 g cukraus

1 šaukštas miltų

250 ml pieno

100 g sviesto

Gaminimas

Tešla:

Plakite cukrų su kiaušiniais, kol susidarys sodri, balta masė.

Medų perpilkite į indą storu dugnu ir įkaitinkite iki 50 laipsnių.

Supilkite sodą (masė putos) ir nuolat maišydami (ant vidutinės ugnies), virinkite, kol gausite tamsios karamelės spalvą.

Įmaišykite karštą medų (po vieną šaukštą) į kiaušinius, išplaktus su cukrumi, nuolat maišydami, kad kiaušinių nesutrauktų.

Įmaišykite išsijotus miltus. Turėtų gautis tešla, kurios konsistencija primena tirštą grietinę.

Supilkite tešlą į formą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite 40 minučių 160 laipsnių temperatūroje.

Kremas:

Sumaišykite kiaušinius, cukrų, pieną. Suberkite miltus, gerai išmaišykite.

Kaitinkite pieno ir kiaušinių mišinį ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami, kol sutirštės.

Gautą masę supilkite į dubenį, uždenkite plėvele ir leiskite visiškai atvėsti.

Išplakite kambario temperatūros sviestą iki baltumo, sumaišykite su atvėsinta mase ir vėl išplakite.

Atvėsintą biskvitą supjaustykite į tris sluoksnius, sutepkite kremu, papuoškite trupiniais.

Skanaus!

Šaltinis

Nemokamai užsiprenumeruokite ir pirmieji gaukite mūsų naujausius straipsnius bei nuotraukas

👇

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].