Ar mėgstate gaminius su aguonomis? Tada šis receptas kaip tik jums! Ir net nereikės daug vargti, nes kaip tešla čia puikiai tinka pita duonelės lavašai.

REKLAMA

Reikės:

1 plonos pita duonos

REKLAMA

150 ml pieno

1 šaukšto cukraus

REKLAMA

4 šaukštų aguonų

1 kiaušinio

REKLAMA

vanilės

Paruošimas:

Supilkite cukrų į pieną ir ištirpinkite ant silpnos ugnies. Po to suberkite aguonas. Virkite pieną su aguonomis dar 5 minutes. Tada išjunkite ugnį ir leiskite mišiniui nusistovėti.

REKLAMA

Į atvėsintą mišinį sudėkite kiaušinio baltymą ir užbarstykite vanilės, viską išmaišykite. Gautą įdarą pasiskirstykite ant pita duonelės.

REKLAMA

Susukite pita duoną į sandarų ritinį, apipjaustykite kraštus, kad būtų lygūs. Paviršių sutepkite kiaušinio tryniu ir pašaukite kepti į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių 20 minučių.

REKLAMA

Skanaus!

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].