Nebrangus ir labai lengvai paruošiamas kefyro tortas patiks visiems šokoladinių-karamelinių saldumynų mėgėjams. Paragaukite!

REKLAMA

Sudėtis:

400 ml kefyro;

REKLAMA

1 šaukštelis su kaupu sodos;

200 g cukraus;

REKLAMA

2 kiaušiniai;

2 šaukštai aliejaus;

REKLAMA

350 g miltų;

4 šaukštai kakavos.

REKLAMA

Kremui:

indelis kondensuoto pieno;

50 g miltų;

REKLAMA

2 tryniai;

350 ml karšto vandens;

REKLAMA

1 šaukštas cukraus.

Gaminimas:

Išsijokite miltus į gilų dubenį. Supilkite cukrų, kakavos miltelius ir sodą. Viską gerai išmaišykite.

REKLAMA

Į kitą dubenį supilkite kefyrą, aliejų ir įmuškite kiaušinius. Viską gerai išmaišykite šluotele, kol mišinys taps vientisas.

REKLAMA

Sumaišykite sausą mišinį su skystu mišiniu. Viską gerai išmaišykite ir užminkykite tešlą, kuri turėtų būti kaip tiršta grietinė.

REKLAMA

Paruoškite kepimo indą ir sutepkite jį sviestu. Supilkite tešlą į formą ir išlyginkite.

REKLAMA

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo formą pašaukite į orkaitę maždaug 40-45 minutėms.

REKLAMA

Ar iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku. Išimkite iš orkaitės ir visiškai atvėsinkite.

REKLAMA

Pagaminkite kremą. Į nedidelį dubenį supilkite kondensuotą pieną ir įpilkite į jį karšto vandens. Viską nedelsdami išmaišykite iki vientisos masės.

REKLAMA

Rezultatas bus skystas mišinys. Išpilkite pusę stiklinės ant iškepto torto, kad sudrėkintumėte.

REKLAMA

Į švarų dubenį supilkite kiaušinio trynius. Suberkite cukrų. Pridėkite miltus ir gerai išmaišykite šluotele.

REKLAMA

Pamažu supilkite karštą kondensuoto pieno mišinį, kiekvieną kartą maišydami iki vientisos masės.

REKLAMA

Supilkite gautą mišinį į nedidelį prikaistuvį ir uždėkite ant ugnies. Nuolat maišydami, virkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės.

REKLAMA

Kremas paruoštas. Nukelkite nuo ugnies ir palikite atvėsti.

REKLAMA

Atvėsintą biskvitą supjaustykite į dvi ar tris dalis ir sudrėkinkite atsidėtu skysčiu. Tada užtepkite atvėsintu kremu. Sudėkite vienas ant kito. Torto viršų ir šonus sutepkite kremu.

REKLAMA

Tada šonus apibarstykite biskvito trupiniais, kuriuos pirmiausia reikia susmulkinti ir išdžiovinti orkaitėje.

REKLAMA

Tortą keletą valandų palaikykite šaldytuve, kad būtų galima patiekti.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].