Kiekvienoje šalyje gyvuoja skirtingos Kalėdinės tradicijos. Pavyzdžiui, Italijoje nė vienos Kalėdos nepraeina be saldžiai aštraus pyrago „Panforte“. Tradiciškai šio pyrago sudėtyje būdavo 17 ingredientų, tačiau šiandien galime išbandyti ir įvairių patobulintų šio pyrago versijų. Vieną jų siūlome išbandyti ir jums.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 100 g graikinių riešutų
  • 100 g anakardžių
  • 50 g džiovintų slyvų
  • 100 g žemės riešutų
  • 100 g razinų
  • 50 g džiovintų abrikosų
  • 160 g miltų
  • 100 g šokolado
  • 200 g medaus
  • Citrinos žievelės, imbiero, cinamono

Kaip gaminti?

Pirmiausia reikės paskrudinti riešutus.

REKLAMA

Džiovintus vaisius užpilkite karštu vandeniu ir palikite pastovėti, kol išbrinks. Nupilkite vandenį.

REKLAMA

Susmulkinkite paskrudintus riešutus ir sumaišykite su  smulkintais džiovintais vaisiais.

Įmaišykite tarkuotos citrinos žievelės, imbiero ir cinamono. Taip pat galite pridėti kardamono. Suberkite miltus ir išmaišykite.

REKLAMA

Vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje ištirpinkite šokoladą. Supilkite į vaisių ir riešutų mišinį. Įmaišykite miltus ir medų. Visus ingredientus iš pradžių išmaišykite mentele arba šaukštu, o paskui rankomis.

REKLAMA

Kepimo formą padenkite pergamentiniu popieriumi.  Supilkite tešlą. Kepkite  iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje  30 minučių.

REKLAMA

Prieš patiekdami, pabarstykite cukraus pudra arba apliekite tirpintu šokoladu. Ant viršaus taip pat galite pabarstyti riešutų.

REKLAMA

Linkime gero skonio!

Vaizdo įrašo medžiaga:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].