Itališkas kriaušių pyragas: beprotiškai skanus ir lengvai paruošiamas

Daug vaisių, mažai tešlos ir karamelinė plutelė ant viršaus – ar begali būti kas nors gardžiau?

REKLAMA

Sudėtis

  • 3 kiaušiniai
  • 150 g cukraus
  • 220 g miltų
  • 60 ml pieno
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 1 žiupsnelis druskos

Įdarui

  • 1,5 kg kietų kriaušių
  • 100 g sviesto
  • 100 g cukraus

REKLAMA

Nuluptas kriaušes supjaustykite į 8 skilteles, iš karto sudėkite į dubenį su šaltu vandeniu ir citrinos sultimis. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, suberkite cukrų ir kriaušes, prieš tai perkošęs jas per kiaurasamtį. Kepkite kriaušes, švelniai maišydamas, iki šviesios medaus spalvos. Kriaušės turėtų suminkštėti, bet neprarasti savo formos.

Paruoškite tešlą. Išplakite kiaušinius su cukrumi ir druska iki purios bei tirštos masės. Supilkite vanilės ekstraktą ir pieną, toliau plakite. Suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Turėtumėte gauti klampią tešlą.

REKLAMA

Kriaušes išimkite šaukštu, karamelę palikite keptuvėje. Sudėkite kriaušes į tešlą ir švelniai išmaišykite. Masę sukrėskite į sviestu pateptą formą ir išlyginkite. Keptuvėje likusią karamelę užpilkite ant viršaus.

Kepkite 180 C temperatūroje 40-50 minučių. Ar iškepęs – patikrinkite mediniu pagaliuku. Paruoštą pyragą atvėsinkite formoje, tada išimkite ir supjaustykite porcijomis.

REKLAMA

kriaušės

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].