Ar žinojote, kad skanius pietus įmanoma pagaminti per 15 minučių ir dar naudojant tik vieną keptuvę? Jei ne, tuomet šis receptas jus tikrai nustebins!

REKLAMA

Jums reikės:

3 vnt. vištienos krūtinėlės

REKLAMA

1 svogūno

½ skardinės kukurūzų

REKLAMA

Plautų ir išvalytų grybų (tinka ir pievagrybiai)

1 raudonosios arba žaliosios paprikos

REKLAMA

Sojų padažo

1 arbatinio šaukštelio kiniškų prieskonių

REKLAMA

1 arbatinio šaukštelio kario

1 arbatinio šaukštelio malto imbiero

REKLAMA

Druskos, juodųjų pipirų pagal skonį

1 pilno šaukšto krakmolo

REKLAMA

2 skiltelių česnako

Paruošimas:

REKLAMA

Vištienos krūtinėlę gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu ir supjaustykite juostelėmis. Tuomet sudėkite į dubenį ir apibarstykite kiniškais prieskoniais, imbieru bei krakmolu. Viską išmaišykite taip, kad mėsa pasidengtų tolygiu prieskonių sluoksniu.

Svogūną ir papriką supjaustykite juostelėmis. Į gilesnę keptuvę arba troškintuvą įpilkite aliejaus, apkepkite joje svogūną ir tuomet sudėkite vištieną. 

REKLAMA

Kai vištiena silpnai apkeps iš visų pusių, sudėkite daržoves, grybus ir kukurūzus. Apšlakstykite 3 šaukštais sojų padažo ir 2 šaukštais vandens. Tuomet suberkite karį ir česnaką, uždenkite ir palikite daržoves bei mėsą troškintis apie 10 min.

REKLAMA

Pagal skonį galite įdėti druskos ar čili pipirų. Patiekalą geriausia patiekti su ryžiais.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].