Kuomet į namus pasikviečiame svečių, visuomet susiduriame su dilema – o ką gi jiems dabar pagaminus? Iš dalies visiems patinka paprasti užkandžiai: traškučiai, sūris ar kt., bet kita vertus, norisi juos kaip nors nustebinti. Jei šiame tekste jau įžvelgėte save – tuomet šis paprasto, bet itin gardaus užkandžio receptas tikrai jums!

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA

2 didelių bulvių

Aliejaus

REKLAMA

Druskos

Kelių pjaustytų dešrelių, daktariškos arba vytintos dešros (priklauso nuo skonio)

REKLAMA

1 mažo pomidoro

2 žaliųjų paprikų

REKLAMA

Svogūnų laiškų

Konservuotų kukurūzų

REKLAMA

1 indelio tarkuoto sūrio

Kečupo

REKLAMA

1 indelio pomidorų pastos ar tyrės

Taip pat juodųjų pipirų ir čiobrelių pagal skonį

REKLAMA

Paruošimas:

  1. Bulves nuplaukite ir supjaustykite skiltelėmis. Tuomet ant kiekvienos skiltelės peiliu padarykite negilius įbrėžimus, primenančius tinklelį. Giliai pjauti nereikia, nes tuomet bulvės skiltelė suskils.

REKLAMA

2. Sudėkite bulvių skilteles ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriu. Tuomet aptepkite jas aliejumi ir apibarstykite druska.

REKLAMA

4. Dabar paruoškite padažą sumaišykite pomidorų pastą arba tyrę, prieskonius – juoduosius pipirus, čiobrelius bei įpilkite šiek tiek aliejaus. Silikoniniu šepetėliu patepkite kiekvieną bulvę.

REKLAMA

5. Na, o dabar dėkite pagardus. Tiesa, svarbu laikytis štai tokios tvarkos: pirmiausia dedamas sūris, tuomet dešra, pomidorai, paprika, kukurūzai, o tuomet vėl sluoksnis sūrio. Žinoma, pagardų galite pridėti ir pagal savo skonį.

REKLAMA

6. Bulvių sumuštinukus kepkite iki 200 ° C įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių. Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].