Jūs galite paruošti šį garsųjį desertą pagal „YouTube“ kanalo receptą net neįjungę orkaitės, ir visi jo paragavę, bus iš tiesų sužavėti!

REKLAMA

Jums reikės:

Tešlai:

REKLAMA
  • 1 kiaušinio
  • 250 g grietinės
  • 15 g kakavos
  • 420 g paprastų miltų
  • 10 g kepimo miltelių
  • Žiupsnelio druskos

Kremui:

  • 400 g grietinės
  • 200 ml plaktos grietinėlės
  • 180 g cukraus pudros
  • Vanilinio cukraus arba esencijos

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais.

REKLAMA

Atskirame dubenyje išplakite kambario temperatūros grietinę su kiaušiniu ir druska.

REKLAMA

Tada pusę grietinės perpilkite į atskirą dubenį.

REKLAMA

Į grietinės masę sudėkite persijotą kakavą ir gerai išmaišykite.

REKLAMA

Į tą patį dubenį įberkite 200 g išsijotų miltų ir sumaišykite minkštą ir elastingą tešlą, ir padarykite iš jos rutulį.

REKLAMA

Į antrąjį dubenį su grietine įmaišykite likusius persijotus miltus, vėl suminkykite lygią, elastingą tešlą, suformuokite į rutulį ir sudėkite abu tešlos rutuliukus į maistinės plėvelės maišelį.

Leiskite pastovėti 15 minučių.

REKLAMA

Po 15 minučių baltą ir rudą tešlą padalinkite į 8 lygias dalis, iš kurių suformuokite rutuliukus.

REKLAMA

Pabarstykite stalviršį miltais ir iš kiekvieno rutulio iškočiokite paplotį. Naudodami dangtį, išpjaukite didelį apskritimą.

REKLAMA

Kiekvieną blyną subadykite šakute, kad kepant neišsipūstų.

REKLAMA

Įkaitinkite keptuvę su storu dugnu ir kepkite kiekvieną blyną sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies apie 1,5 – 2 minutes iš kiekvienos pusės.

REKLAMA

Kol kepa vienas blynas, pasiruoškite kitą.

REKLAMA

Tada likučius supjaustykite nedideliais gabaliukais ir iškepkite sausoje keptuvėje. Jie bus naudojami dekoravimui.

REKLAMA

Paruoškite kremą. Į dubenį supilkite šaltą grietinėlę, suberkite cukraus pudrą ir sumaišykite su šluotele.

REKLAMA

Plakite grietinėlę iki standumo.

REKLAMA

Grietinę sumaišykite su cukrumi ir plakta grietinėle.

REKLAMA

Turi susidaryti vienalytis ir blizgus kremas.

REKLAMA

Dabar imkite formuoti tortą. Padėkite pirmąjį šviesų blyną ant padėkliuko ar lėkštės, patepkite kremu ir uždėkite antrąjį blyną su kakava. Tokiu būdu pakaitomis sluoksniuokite blynus su kremu.

REKLAMA

Kremu ištepkite šonus ir padėkite į šaldytuvą 5-7 minutėms.

REKLAMA

Iškeptus tešlos likučius malkite elektriniu trintuvu tol, kol pasidarys trupiniai.

REKLAMA

Šiais trupiniai papuoškite pyragą ir palikite 8-10 valandų šaldytuve.

REKLAMA

Prieš pjaustydami pyragą, išimkite jį iš šaldytuvo 30 minučių prieš, tada supjaustykite ir galėsite patiekti ant stalo.

Skanaus!

REKLAMA

Vaizdo medžiaga:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].