Puikus būdas paruošti šviežias bulves – kepkite ant medinių pagaliukų!

REKLAMA

Reikės:

1 kg bulvių;

REKLAMA

10-12 medinių pagaliukų;

205-300 g šoninės;

REKLAMA

100 g sviesto;

prieskonių pagal skonį;

REKLAMA

Gaminimas:

Apvirkite bulves. Išpilkite vandenį, sudėkite pusę sviesto ir visų prieskonių.

REKLAMA

Virkite maišydami, kol bulvės įgaus šviesų atspalvį. Tada nuimkite nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite.

REKLAMA

Ištirpinkite kitą pusę sviesto, sumaišykite su šonine, supjaustyta juostelėmis, ir pabarstykite prieskoniais.

REKLAMA

Įkaitinkite didelę, plačią keptuvę.

REKLAMA

Dabar kiekvieną bulvę apvyniokite šonine. Perverkite mediniu pagaliuku. Palikite jį išsikišusį, kad valgant būtų lengviau paimti.

REKLAMA

Sudėkite paruoštus užkandžius į įkaitintą keptuvę. Apkepkite iš abiejų pusių, kad šoninė vienodai apskrustų.

REKLAMA

Svarbu

Nelupkite bulvių prieš virimą! Šviežios daržovės yra daug skanesnės su žievele. Tiesiog kruopščiai nuplaukite vandeniu ir nuvalykite sausu rankšluosčiu.

REKLAMA

Ar jums patiko šis patiekalas iš šviežių bulvių?

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].