Puikus būdas paruošti šviežias bulves – kepkite ant medinių pagaliukų!

Reikės:

1 kg bulvių

10-12 medinių pagaliukų

205-300 g šoninės

100 g sviesto

prieskonių pagal skonį

Gaminimas:

Apvirkite bulves. Išpilkite vandenį, sudėkite pusę sviesto ir visų prieskonių.

 

Virkite, maišydami, kol bulvės įgaus šviesų atspalvį. Tada nuimkite nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite.

Ištirpinkite kitą pusę sviesto, sumaišykite su šonine, supjaustyta juostelėmis, ir pabarstykite prieskoniais.

Įkaitinkite didelę, plačią keptuvę.

Dabar kiekvieną bulvę apvyniokite šonine. Perverkite mediniu pagaliuku. Palikite jį išsikišusį, kad valgant, būtų lengviau paimti.

Sudėkite paruoštus užkandžius į įkaitintą keptuvę. Apkepkite iš abiejų pusių, kad šoninė vienodai apskrustų.

Svarbu

Nelupkite bulvių prieš virimą! Šviežios daržovės yra daug skanesnės su žieve. Tiesiog kruopščiai nuplaukite vandeniu ir nuvalykite sausu rankšluosčiu.

Ar jums patiko šis patiekalas iš šviežių bulvių?

Šaltinis

Naujienos Tavo el. pašte

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].