Kartais lupant kiaušinius prarandame nemažą kiekį produkto, nes kartu su lukštu nusilupa ir dalis kiaušinio baltymo. Būtent todėl nusprendėme papasakoti, kaip virti kiaušinius, kad jie nusiluptų kur kas paprasčiau. Verdant kiaušinius tereikia atkreipti dėmesį į keletą dalykų, ir tuomet lukštus galėsite pašalinti vos per kelias akimirkas.

REKLAMA

Kokia yra lengvo kiaušinių nulupimo paslaptis?

Daugeliu atvejų kiaušiniai turi patirti „šilumos šoką“.

REKLAMA

Išvirtus kiaušinius sudėkite į indą su vandeniu, į kurį įdėkite ir kelis ledo kubelius.

REKLAMA

Palaukite kelias minutes, ir tada nulupkite kiaušinius.

Įdėkite karštus kiaušinius į dubenį su šaltu vandeniu, kad jie greitai atvėstų, o tada nulupkite.

REKLAMA

Kiaušinius lengviausia nulupti tada, kai jie švieži.

Kuo senesnis kiaušinis, tuo sunkiau jį nulupti.

REKLAMA

Jei neturite ledo kubelių, galite padėti kiaušinius po tekančiu šaltu vandeniu.

REKLAMA

Pirmiausia kiaušinį nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu, o tada šaukštu stipriai patapšnokite į storesnę kiaušino  pusę, kad šaltas vanduo patektų po lukštu.

Lukštas lengvai atsiskirs nuo kiaušinio ir galėsite lengvai jį nulupti.

REKLAMA

Jei ši gudrybė nepasiteisina, siūlome išbandyti dar vieną metodą.

Kietai virtus kiaušinius bus lengviau nulupti, jei juos išvirsite šiek tiek pasūdytame vandenyje su trupučiu riebalų. Kai kiaušiniai išvirs, padėkite juos po šaltu tekančiu vandeniu.

REKLAMA

Ši procedūra užtikrins, kad kiaušinius lengvai nulups net ir vaikai. Baltymas liks visiškai nepažeistas.

REKLAMA

Kitos gudrybės, kurias verta žinoti

Jei norite greitai ir be didelių pastangų nulupti virtus kiaušinius, galite išbandyti vieną iš žemiau išvardintų gudrybių.

REKLAMA

Pavyzdžiui, kiaušinį su įskilusiu lukštu galite pamirkyti šaltame vandenyje. Kai kiaušinis atvės, jį galėsite lengvai nulupti.

REKLAMA

Taip pat į verdantį vandenį  galite įpilti arbatinį šaukštelį sodos.

Kepimo soda padidina kiaušinių pH ir padeda kiaušinio baltymui lengviau atsiskirti nuo lukšto.

REKLAMA

Kai tik vanduo puode užvirs, įberkite šaukštelį  sodos ir leiskite užvirti kartu su kiaušiniais.

REKLAMA

Virimas turėtų užtrukti tiek pat laiko, kiek ir be sodos. Kai kiaušiniai atvės, juos galėsite nulupti be didelių pastangų.

Kiek laiko reikia virti kiaušinius?

REKLAMA

Tiesiog pažiūrėkite į šią nuotrauką ir visada žinosite, kiek laiko reikia virti kiaušinius!

REKLAMA

Kaip pasigaminti tobulą kiaušinienę?

Ruošdami kiaušinienę įberkite kukurūzų krakmolo. Krakmolas pagerina galutinio patiekalo skonį ir pagreitina gaminimo procesą.

REKLAMA

Jei norite, kad kepamas trynys nesuirtų, kiaušinienės ruošimui reikės šiek tiek sviesto, kiaušinio ir druskos.

REKLAMA

Keptuvėje ištirpinkite pusę arbatinio šaukštelio sviesto, įmuškite kiaušinį ir kepkite 4 minutes.

Įberkite šiek tiek druskos.

REKLAMA

Štai ir viskas.

Kiaušinienė atrodys tikrai estetiškai.

REKLAMA

Skaniausi kiaušiniai

REKLAMA

Jums reikės:

  • Šviežių kiaušinių
  • Porcelianinių dubenėlių
  • Didesnio puodo
  • Garų sietelio

Kaip gaminti?

REKLAMA

Į kiekvieną dubenį įmuškite po vieną kiaušinį.

Dubenėlius sudėkite į garų sietelį ir padėkite ant puodo su verdančiu vandeniu.

REKLAMA

Uždenkite dangčiu ir palaukite 6 minutes.

Po 6 minučių nukelkite kiaušinius nuo viryklės ir nupilkite vandenį iš dubenėlių.

REKLAMA

Silikonine mentele atsargiai išimkite kiaušinius iš dubenėlio ir galėsite juos patiekti arba panaudoti salotų ar sumuštinių ruošimui.

Sėkmės!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].