Juk smagu išbandyti ką nors nauja, tiesa? O šitaip marinuotas viščiukas tikrai bus be galo skanus!

REKLAMA

Sudėtis:

viščiukas (maždaug 1,5 kg)

REKLAMA

alyvuogių aliejus

druska

REKLAMA

malti juodieji pipirai

1-2 šaukštai sviesto

REKLAMA

10 skiltelių česnako

2 citrinos

REKLAMA

0,5 cinamono lazdelės

sauja šalavijo

REKLAMA

565 ml pieno

Gaminimas:

Pašlakstykite viščiuką dalimi išlydyto sviesto ir įtrinkite druska bei pipirais.

REKLAMA

Likusį sviestą supilkite į keptuvę ir ten sudėkite viščiuką. Apkepkite jį iš visų pusių.

REKLAMA

Nulupkite česnaką. Nulupkite citrinų žieveles.

REKLAMA

Į kepimo formą sudėkite cinamoną, česnaką, citrinos žievelę ir išmaišykite.

REKLAMA

Sudėkite šalaviją, įberkite druskos, pipirų. Išmaišykite. Supilkite pieną. Sudėkite viščiuką ir išspauskite vienos citrinos sultis.

REKLAMA

Tada kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1,5 val.

REKLAMA

Patiekite vištieną su padažu, kuriame ji buvo kepta.

REKLAMA

Skanaus!

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].