Juk smagu išbandyti ką nors nauja, tiesa? O šitaip marinuotas viščiukas tikrai bus be galo skanus!

Sudėtis:

viščiukas (maždaug 1,5 kg)

alyvuogių aliejus

druska

malti juodieji pipirai

1-2 šaukštai sviesto

10 skiltelių česnako

2 citrinos

0,5 cinamono lazdelės

sauja šalavijo

565 ml pieno

Gaminimas:

Pašlakstykite viščiuką dalimi išlydyto sviesto ir įtrinkite druska bei pipirais.

Likusį sviestą supilkite į keptuvę ir ten sudėkite viščiuką. Apkepkite jį iš visų pusių.

Nulupkite česnaką. Nulupkite citrinų žieveles.

Į kepimo formą sudėkite cinamoną, česnaką, citrinos žievelę ir išmaišykite.

Sudėkite šalaviją, įberkite druskos, pipirų. Išmaišykite. Supilkite pieną. Sudėkite viščiuką ir išspauskite vienos citrinos sultis.

Tada kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1,5 val.

Patiekite vištieną su padažu, kuriame ji buvo kepta.

Skanaus!

Šaltinis

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].