Išbandykite labai populiarų patiekalą iš cukinijos. Liksite sužavėti!

Cukinijos yra skanios ir sveikos daržovės, kurių vasarą galite valgyti kiek tik norite. Pabandykite ją paruošti pagal šį naują receptą – patiekalas primins picą, tačiau bus lengvesnis ir daug skanesnis. Šis patiekalas tinka ir tiems žmonėms, kurie šiuo metu laikosi dietos.

REKLAMA

Reikės:

  • 500 g cukinijos;
  • 3 vidutinio dydžio kiaušinių;
  • 4 šaukštų miltų;
  • 1 didelio pomidoro;
  • 60 gramų kietojo sūrio;
  • saujelės krapų;
  • džiovintų arba šviežių bazilikų;
  • druskos (pagal skonį);
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių;
  • manų kruopų ar džiūvėsėlių;
  • augalinio aliejaus.

cukinijos

REKLAMA

Gaminimas:

Sutarkuokite nuplautas cukinijas ir kruopščiai išspauskite iš jų sultis – jums jų nereikės ruošiant maistą.

Į gilų dubenį su sutarkuota cukinija įmuškite kiaušinius ir džiovintą arba susmulkintą baziliką. Jei sūris nėra per daug sūrus, galite įdėti šiek tiek druskos.

REKLAMA

Į sukurtą „tešlą” supilkite miltus, kepimo miltelius ir susmulkintus krapus. Viską gerai išmaišykite, turėtumėte gauti vientisą konsistenciją.

REKLAMA

cukinijos

Kepimo indą sutepkite augaliniu aliejumi. Ant dugno uždėkite truputį džiūvėsėlių ar kruopų. Ant jų užpilkite skystą tešlą ir tolygiai paskirstykite.

REKLAMA

Ant tešlos uždėkite supjaustytus pomidorus ir tarkuoto sūrio. Kepkite cukinijos picą 180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių.

REKLAMA

Iškepus išimkite iš orkaitės ir prieš patiekiant leiskite picai šiek tiek atvėsti.

Žinoma, į picą, jei norite, galite pridėti saliamio ar grybų.

REKLAMA

Skanaus!

cukinijos

REKLAMA

Cukinijų blynai. Sveikas ir labai skanus patiekalas, kai nenorite mėsos!

Cukinijų blynai. Sveikas ir labai skanus patiekalas, kai nenorite mėsos!

Patyrusi šeimininkė sunkiai gali įsivaizduoti vasarą be cukinijų. Ši nuostabi vasarinė daržovė turi didelę naudą ir tinka įvairiausiems kulinarijos šedevrams, nesvarbu, ar tai būtų pagrindiniai patiekalai, ar užkandžiai. O cukinijų blynai yra tiesiog tobulas patiekalas bet kuriuo paros metu.

REKLAMA

Ir šiandien jums pasakysime, kaip gali būti iškepti cukinijų blynai, kurie užims jiems tinkamą vietą ant jūsų stalo. Šiam burnoje tirpstančiam patiekalui paruošti reikia namuose esančių produktų ir šiek tiek laiko.

blynai

REKLAMA

CUKINIJŲ BLYNAI

Jums reikės:

  • 7 vidutinės cukinijos
  • 200-300 g apdžiuvusios duonos
  • 5-6 skiltelės česnako
  • 2 kiaušiniai
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • augalinis aliejus kepimui

Gaminimas:

Pirmiausia nuplaukite cukinijas, nulupkite odelę ir išpjaukite sėklas. Pašalinkite galus.

REKLAMA

Sutarkuokite cukinijas su vidutinio dydžio tarka, pabarstykite druska. Gerai išmaišykite ir palikite 10 minučių.

blynai

REKLAMA

Tuo tarpu duoną iki trupinių sumalkite trintuvu. Galite tiesiog trupinti duoną rankomis, bet tai užtruks ilgiau, o trupiniai nebus pakankamai maži.

REKLAMA

Česnaką nulupkite ir išspauskite.

Gerai išspauskite sutarkuotą cukinijos minkštimą, kad pašalintumėte sultis.

REKLAMA

blynai

Į išspaustą minkštimą suberkite duonos trupinius, česnaką ir įmuškite kiaušinius. Įberkite smulkintos paprikos ir gerai išmaišykite.

REKLAMA

Iš gautos masės formuokite blynus ir gerai įkaitintoje keptuvėje kepkite dideliame kiekyje aliejaus iki aukso rudumo spalvos. Skanaus!

REKLAMA

blynai

Kai blynai iškeps, nusausinkite juos popieriniu rankšluosčiu ir patiekite su grietine. Be to, jie yra nuostabiai skanūs ne ką tik iškepę, bet net ir atvėsę.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].