Ar norisi ko nors skanaus prie arbatos? Aguonų vyniotinis puikus pasirinkimas! Šiandien dalinamės jo receptu, tad būtinai išbandykite!

REKLAMA

Ingredientai:

REKLAMA
  • paruošta tešla – 500 g
  • aguonos – 200 g
  • kiaušinis – 1 vnt.
  • cukrus – 200 g
  • pienas – 1 valgomasis šaukštas
  • vanduo – 0,5 l
  • druska – žiupsnelis.

aguonų vyniotinis

Gaminimas:

REKLAMA

Užpilkite aguonas vandeniu ir virkite pusvalandį, tada nusunkite vandenį ir aguonas perleiskite per mėsmalę su cukrumi ir žiupsneliu druskos.

Nusipirktą, jau pagamintą, tešlą padalinkite į 4 dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite plonai ir padenkite aguonų įdaru, tada suvyniokite.

REKLAMA

Aguonų vyniotinius sudėkite ant kepimo popieriumi padengtos skardos ir patepkite išplaktu kiaušiniu. Vyniotinių viršų apibarstykite sausomis aguonomis. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].