Sūrio padažą galima derinti su skirtingais produktais – salotomis, bulvių koše ir kitais. 

REKLAMA

Bet, žinoma, tradicinis ir labiausiai paplitęs variantas yra į makaronus dėti švelnų ir tuo pačiu pikantišką padažą.

REKLAMA

Norint paruošti skanų ir natūralų sūrio padažą makaronams, jums reikės šių ingredientų:

REKLAMA

pieno 150 ml

REKLAMA

minkšto sūrio 200 g

REKLAMA

paprika, druska, juodieji pipirai (pagal skonį)

REKLAMA

Gaminimas:

Supjaustykite sūrį.

REKLAMA

Į nedidelį puodą supilkite 150 ml pieno, kuris turi būti gerai pašildytas, bet, labai svarbu, neužvirtas.

REKLAMA

Tada pašildę pieną iki norimos būklės, į keptuvę, ant šilto pieno, sudėkite iš anksto supjaustytą minkštą sūrį.

REKLAMA

Gautą masę reikia nuolat maišyti ir kaitinti ant silpnos ugnies, kol sūris pradės tirpti. Kai sūris išsilydo, puodą nukelkite nuo ugnies, nepaliaudami maišyti.

REKLAMA

Dėl tokio maišymo pieno-sūrio masė turėtų būti tiršta ir vienoda. Įberkite druskos, pipirų, paprikos pagal skonį. Papriką galite pakeisti kariu.

REKLAMA

Tada užpilkite gautą padažą ant patiekalo.

REKLAMA

Norint, kad patiekalas būtų kuo skanesnis, geriausia padažą užpilti prieš pat patiekiant – tada padažas visiškai išlaikys skonį, bus kvapnus ir skanus.

REKLAMA

Sūrio padažas jūsų patiekalus padarys įdomesnius ir įsimenamiausius!

REKLAMA

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].