Įdarytas cukinijų vyniotinis. Be galo paprastas ir gardus receptas

Tai vienas geriausių vyniotinių, kokius jums teko ragauti! Ypač jei mėgstate cukinijas. Jis atrodo puikiai ir tinka pavaišinti svečius.

REKLAMA

Sudėtis

  • 2-3 cukinijos
  • 5 kiaušiniai
  • druska ir pipirai pagal skonį
  • 3 šaukštai miltų
  • 400-450 g maltos mėsos
  • 150 g sūrio

Gaminimas

Pirmiausia patroškinkite maltą mėsą, kol suminkštės ir leiskite atvėsti. Tada nupjaukite cukinijos galus, nuplaukite ir sutarkuokite stambia tarka. Įberkite druskos, išmaišykite ir palikite kurį laiką pastovėti, kad išsiskirtų sultys.

REKLAMA

Kiaušinius sumaišykite su druska ir pipirais atskirame dubenyje. Tada pašalinkite sultis iš cukinijų, gerai išspauskite ir sudėkite į kiaušinius. Gerai išmaišykite, kad susidarytų vienalytė masė, ir suberkite miltus. Vėl viską gerai išmaišykite.

REKLAMA

Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir šiek tiek sutepkite aliejumi. Supilkite cukinijų masę ir šaukštu paskleiskite per visą paviršių. Kepkite orkaitėje, 200 ° C temperatūroje, apie 25 minutes.

REKLAMA

Kol kepa cukinijos pagrindas, sutarkuokite sūrį. Sudėkite jį į troškintą, atvėsintą maltą mėsą ir sumaišykite. Po kepimo išimkite cukinijos pagrindą iš orkaitės ir palikite kuriam laikui atvėsti. Mėsos ir sūrio įdarą tolygiai paskirstykite ant 2/3 paviršiaus ir atsargiai suvyniokite su kepimo popieriumi.

REKLAMA

Tokiu būdu suvyniotą vyniotinį kepkite orkaitėje dar 15 minučių. Tada leiskite jam šiek tiek atvėsti ir bus galima jį pjaustyti.

REKLAMA

Skanaus!

Cukinijų blynai su sūriu ir žolelėmis. Greitas ir nepaprastai skanus receptas

Cukinijų blynai su sūriu ir žolelėmis. Greitas ir nepaprastai skanus receptas

REKLAMA

Keptos, troškintos ir stiklainiuose. Visa tai yra apie šio sezono žvaigždę, nepralenkiamas cukinijas. Todėl šiandien jūsų dėmesiui cukinijų blynai.

Cukinijų blynai su sūriu ir žolelėmis nėra gana įprastas patiekalo pasirinkimas. Tokiems blyneliams nereikia įdaro, nes jie patys yra gana sotūs ir turi ryškų skonį. Geriausia patiekti su švelniu grietinės padažu.

REKLAMA

blynai

Jums reikės:

REKLAMA
  • Cukinijos 250 g
  • Kiaušinių 2 vnt.
  • Saulėgrąžų aliejaus 1 valgomasis šaukštas
  • Kietojo sūrio 50 g
  • Pieno 250 ml
  • Kvietinių miltų 100 g
  • Petražolių
  • Druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimas:

Nuplaukite ir sutarkuokite jaunas cukinijas tiesiai į dubenį. Tarkuotą masę šiek tiek pasūdykite, kad išsiskirtų sultys. Tada perteklinę drėgmę reikės nusausinti.

REKLAMA

Tuo tarpu sutarkuokite sūrį. Atskirame dubenyje įmuškite 2 kiaušinius, sumaišykite juos su šluotele. Į juos įpilkite pieno ir sviesto. Vėl viską sumaišykite iki vientisos masės.

Į pieno ir kiaušinių mišinį supilkite išspaustą cukiniją ir tarkuotą sūrį. Siųskite ten susmulkintus žalumynus. Išmaišykite ingredientus. Palaipsniui įpilkite į juos miltus.

REKLAMA

Išmaišykite tešlą iki vientisos masės. Procese gali prireikti daugiau miltų.

REKLAMA

Keptuvę sutepkite aliejumi, įkaitinkite. Supilkite dalį tešlos į keptuvę ir kepkite porą minučių iš kiekvienos pusės.

blynai

Cukinijų blynai su sūriu ir žolelėmis yra klampios tekstūros ir pikantiško skonio. Jiems nereikia priedų, tačiau galite juos užpildyti malta mėsa ir varške su česnakais. Patiekalas pasirodys gana sotus, labiau tinkamas pietums.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].