Trečiadienis, 30 spalio, 2024

Naujausi

Į sriubą dedate ir ŠĮ ingredientą? Verčiau to atsisakykite, jei norite išvengti sveikatos problemų!

Sriubos yra puikus komfortiškas patiekalas, ne tik šildantis šaltais vakarais, bet ir prisotintas maistingų elementų, kurie maitina ir stiprina organizmą. Jos kupinos daržovių, baltymų ir reikalingų vitaminų, todėl dažnai manoma, kad tai puikus pasirinkimas tiek pietums, tiek vakarienei. Tačiau net ir gamindami sveiką patiekalą galime pridėti ingredientų, kurie gali sukelti sveikatos problemų.

Ar žinojote, kad vienas dažnai naudojamas sriubos priedas gali pakenkti jūsų sveiktai? Jei į savo sriubas nuolat dedate šį ingredientą, galbūt vertėtų apsvarstyti, ar jis tikrai toks nekenksmingas jūsų sveikatai. Sužinokite daugiau apie tai, kokio ingrediento dera vengti, norint išlaikyti sveiką mitybą ir apsisaugoti nuo galimų problemų!

Kodėl turėtume vengti parduotuvėje siūlomo sultinio?

Jei perskaitysite sudėtį, priežastys taps akivaizdžios. Dažniausiai sultinyje galima rasti sveikatai nenaudingų medžiagų: palmių aliejus (jo gamyba siejama su neetiška praktika, o vartojimas gali didinti cholesterolio kiekį kraujyje), hidrinti riebalai, taip pat dirbtiniai priedai ir skonio stiprikliai (pavyzdžiui, mononatrio glutamatas). Be to, tokie produktai dažnai būna su dideliu druskos kiekiu.

Nors druska yra svarbi mūsų sveikatai, verta atsiminti, kad per didelis jos kiekis gali turėti žalingą poveikį. Ypač atsargiai jos turi vartoti žmonės, kenčiantys nuo inkstų problemų arba aukšto kraujospūdžio. Didelis druskos kiekis gali padaryti papildomą žalą organizmui.

Todėl labai svarbu, kad, įsigyjant sultinio kubelius, visada atkreiptumėte dėmesį į sudėtį. Laimei, šiandien galima rasti ir sveikesnių alternatyvų – natūralių, ekologiškų produktų be kenksmingų priedų. Vis dėlto, pats geriausias pasirinkimas išlieka namuose virtas sultinys – jis ne tik sveikesnis, bet ir leis tiksliai kontroliuoti, ką dedate į savo maistą.

Kas nutiks, jei reguliariai vartosite parduotuvėse siūlomus sultinio kubelius?

Jei reguliariai vartosite šiuos kubelius, padidės nutukimo rizika, gali atsirasti virškinimo sutrikimų, galvos skausmas, vandens kaupimasis organizme  ir alergijos.

Taip pat padidės aukšto kraujospūdžio, širdies ligų, padidėjusio cholesterolio kiekio ir vidurių užkietėjimo rizika. Maža to, gali tekti susidurti su pagausėjusiu prakaitavimu ir hormonų sutrikimais.

Būtent todėl rekomenduojame sultinio kubelių pasigaminti patiems.

Jums reikės:

  • 1 l vandens
  • 500 g šakninių daržovių (mišinio)
  • 1 svogūno
  • 3 česnako skiltelių
  • saujos kalendros
  • saujos petražolių
  • saujos smulkintos saliero šaknies
  • 3 juodųjų pipirų žirnelių
  • 3 kvapiųjų pipirų žirnelių
  • 1 lauro lapo
  • 3 v. š. augalinio aliejaus

Kaip gaminti?

  1. Nuvalykite šaknines daržoves, supjaustykite mažesniais gabalėliais ir švelniai apkepkite puode su trupučiu aliejaus.
  2. Nulupkite česnaką, bet skiltelių nesmulkinkite.
  3. Į puodą su daržovėmis supilkite vandenį, suberkite visus prieskonius, česnaką, žoleles ir svogūną. Užvirinkite.
  4. Virkite ant silpnos ugnies maždaug 2 valandas.
  5. Paruoštą sultinį nukoškite ir supilkite į ledo formeles.
  6. Užšaldykite.
  7. Šie jūsų paruošti sultinio kubeliai yra puiki alternatyva siūlomiems parduotuvėje.
  8. Taip pat galite pasigaminti mėsos sultinį: vištieną lėtai virkite maždaug 2 valandas, o jautieną – maždaug  4 valandas.
  9. Užšaldytą sultinį suvartokite per 6 mėnesius.

Skanaus!

Įdomūs video