Jokio marinato, prieskonių ir vandens.
Pasirodo, grybus žiemai galima paruošti ir taip.
Sužinokite, kaip pasirūpinti grybų atsargomis žiemai.
Grybų skonis bus kaip šviežių, todėl tai yra tikrai puikus maisto atsargų saugojimo būdas!
Jums reikės:
- Grybų (rūšis nėra labai svarbi)
Kaip paruošti?
Naudokite tik sveikus grybus.
Sudėkite juos ant sietelio ir nuplaukite.
Leiskite nuvarvėti.
Didesnius grybus galite supjaustyti mažesniais gabalėliais.
Mažesnių grybų nepjaustykite.
Konservavimui paruoškite švarius stiklainius.
Suspauskite grybus į švarų stiklainį.
Sluoksniuokite taip, kad tilptų kuo daugiau grybų.
Būkite atsargūs, kad grybai nepavirstų koše.
Uždarykite stiklainius.
Sterilizuokite kaip įprastus konservuotus produktus.
Sterilizuokite 90 minučių.
Palikite stovėti iki kitos dienos.
Kitą dieną (po 24 val.) vėl sterilizuokite.
Šį kartą sterilizuokite 60 minučių.
Grybų tūris turėtų sumažėti.
Tikėtina, kad jie užpildys tris ketvirtadalius stiklainio tūrio (ar dar mažiau).
Laikykite kaip įprastus konservuotus gaminius.
Taip paruoštus grybus galima laikyti net trejus metus.
Skanaus!