Gruziniško naminio sūrio receptas. Skaniau nei iš parduotuvės!

Nepaprastai skanus ir švelnus naminis sūris! Pagal slaptą gruzinišką receptą. Būtina paragauti!

REKLAMA

Sudėtis

  • 500 g varškės (9 % riebumo)
  • 500 ml pieno (kuo riebesnis, tuo geriau)
  • 50 g sviesto
  • 0,5 šaukštelio sodos
  • 1 kiaušinis
  • druska pagal skonį

Naujųjų Metų

Paruošimas

Paimkite puodą, supilkite į jį pieną. Sudėkite varškę ir išmaišykite mediniu šaukštu ar mentele. Puodą užkaiskite ir pavirkite 10–15 min. Ugnis turi būti kuo mažesnė, tada masė neprilips.

REKLAMA

Susiraskite sietą, geriausia labai smulkų, ir nukoškite pieno masę. Jei nėra smulkaus sieto, tada ant jo uždėkite keletą sluoksnių marlės. Palaukite, kol viskas nutekės. Tuo tarpu puode ištirpinkite sviestą, įmuškite kiaušinį, supilkite sodą. Vėliau sudėkite virtą pieno ir varškės masę.

REKLAMA

Uždėkite ant nedidelės ugnies ir nuolat maišykite. Jei pastebėjote, kad mišinys prilimpa prie puodo, įpilkite šiek tiek išrūgų. Kai sūris taps šviesiai geltonas, galite nuimti nuo viryklės.

Paruoškite formą, ją uždenkite marle ir supilkite masę. Ją kelioms valandoms padėkite į šaldytuvą, kad sūris sustingtų.

REKLAMA

Gruziniškas naminis sūris paruoštas! Druskos kiekį galite kontroliuoti pats, todėl išeina geriau nei parduotuvėje.

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].