Grikiai – tai vienos naudingiausių kruopų, kurias galime naudoti įvairių patiekalų ruošimui. Šį kartą siūlome išbandyti grikių apkepą – paruošti šį patiekalą bus tikrai nesunku.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 2 svogūnų
  • 2 morkų
  • 350 g grikių
  • 200 g kietojo sūrio
  • 2 vištienos šlaunelių
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
  • 1 paprikos

Kaip gaminti?

REKLAMA

Susmulkinkite vištieną, pabarstykite druska ir pipirais. Nuplaukite grikius.

Supjaustykite daržoves, apkepkite augaliniame aliejuje.

REKLAMA

Į kepimo formą  suberkite daržoves, sudėkite paruoštą vištieną, o ant viršaus – grikius.

REKLAMA

Įpilkite 600 ml vandens, įberkite šiek tiek druskos. Uždenkite folija.

REKLAMA

Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių. Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos, pabarstykite tarkuotu sūriu.

REKLAMA

Linkime gero skonio!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].