Grikiai – tai vienos naudingiausių kruopų, kurias galime naudoti įvairių patiekalų ruošimui. Šį kartą siūlome išbandyti grikių apkepą – paruošti šį patiekalą bus tikrai nesunku.
REKLAMA
Jums reikės:
- 2 svogūnų
- 2 morkų
- 350 g grikių
- 200 g kietojo sūrio
- 2 vištienos šlaunelių
- Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
- 1 paprikos
Kaip gaminti?
REKLAMA
Susmulkinkite vištieną, pabarstykite druska ir pipirais. Nuplaukite grikius.
Supjaustykite daržoves, apkepkite augaliniame aliejuje.
REKLAMA
Į kepimo formą suberkite daržoves, sudėkite paruoštą vištieną, o ant viršaus – grikius.
REKLAMA
Įpilkite 600 ml vandens, įberkite šiek tiek druskos. Uždenkite folija.
REKLAMA
Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių. Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos, pabarstykite tarkuotu sūriu.
REKLAMA
Linkime gero skonio!
REKLAMA
Komentarai:
Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].