Grikiai lenkiškai. Skonis, kuris patiks visiems

Grikiai yra pirmaujantys tarp grūdų pagal maistinę vertę ir baltymų kiekį. Todėl juos turėtų vartoti tie, kurie nevalgo pakankamai mėsos ir žuvies. O grikiai lenkiškai yra būdas paversti sveiką produktą neįprastu ir svarbiausia, labai skaniu.

REKLAMA

Grikiai

Toks patiekalas ant stalo ilgai neišlieka.

REKLAMA

LENKIŠKI GRIKIAI

Jums reikės:

  • 300 g grikių
  • 600 ml vandens
  • 300 g pievagrybių
  • 300 g grietinės
  • 1 kiaušinio
  • 1 svogūno
  • 2 šaukštų sviesto
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • gabalėlio kietojo sūrio (nebūtina)

Gaminimas:

Nuplaukite kruopas, užpilkite vandeniu ir virkite, kol suminkštės.

REKLAMA

Įdėkite sviesto prieš pat pabaigą, kad košė įgautų ryškų kreminį skonį ir aromatą.

Grikiai

REKLAMA

Smulkiai supjaustykite svogūną ir grybus.

Kepkite svogūnus keptuvėje su sviestu, kol jie pasidarys skaidrūs, tada ten sudėkite grybus. Kepkite svogūną su grybais apie 15 minučių, nepamirškite druskos ir pipirų pagal skonį.

REKLAMA

Atskirame inde išplakite žalią kiaušinį su grietine, druska ir pipirais pagal skonį.

REKLAMA

Grikiai

Kepimo indą ištepkite aliejumi.

REKLAMA

Sudėkite dalį grikių.

Į antrą sluoksnį sudėkite svogūnus su grybais.

REKLAMA

Uždenkite grikiais ir ant viršaus užpilkite kiaušinių ir grietinės mišinį, bandydami tolygiai paskirstyti jį visame plote.

REKLAMA

Grikiai

Jei norite, pabarstykite tarkuotu sūriu.

REKLAMA

15–20 minučių pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių.

REKLAMA

Viskas, lenkiški grikiai yra paruošti.

Grikiai

Jei norite, į grikius galite įdėti morkų, žolelių, keptų šoninės gabalėlių. Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].