Kiekvienas, kuris bent kartą gyvenime ragavo naminės grietinės, daugiau niekada nenorės pirktos parduotuvėje. Jos skonis ir kvapas yra visiškai kitoks! Jei norite namine grietine paskaninti koldūnus ar salotas, jums visai nebūtina važiuoti į kaimą. Pasigaminti naminę grietinę yra labai paprasta.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 1 l pieno
  • 4 šaukštų grietinės

Kaip gaminti?

REKLAMA

Skaniausią grietinę paruošite iš šviežio riebaus pieno, kurio galite nusipirkti turguje.

REKLAMA

Supilkite pieną į švarų stiklainį ir pastatykite ant rankšluosčio puode. Į puodą pilkite vandenį (jis turi siekti stiklainio kaklelį). Užvirinkite.

REKLAMA

Virkite 10 minučių, išimkite stiklainį iš vandens ir atvėsinkite.

Į pieną įdėkite grietinės (250 ml pieno turėtų tekti 1 valg. š. grietinės). Sumaišykite pieną ir grietinę, uždenkite ir palikite 1 valandą pastovėti kambario temperatūroje.

REKLAMA

Išmaišykite masę ir vėl palikite 1 valandą pastovėti. Šią procedūrą reikia pakartoti dar keletą kartų. Palikite pastovėti per naktį.

Ryte perlenkite marlę keliais sluoksniais ir perkoškite masę.

REKLAMA

Štai ir viskas! Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].