Grietinę galite pasigaminti patys! Užtruksite 40 minučių

Per trumpą laiką iš litro pieno galite pasidaryti tikrą, naminę grietinę. Receptas yra paprastas ir nereikalauja jokių papildomų priedų ar ingredientų, tik pieno.

REKLAMA

Receptas yra labai geras, nes tinka ir įprastam pienui, kurio riebumas yra 3,5–4,5%. Šį kartą gaminsime grietinę vandens vonioje, tai yra pats lengviausias būdas. Į puodą su vandeniu įdėkite litrinį indelį (stiklainį), o į jį supilkite pieną.

REKLAMA

Į patį puodą įpilkite daug vandens ir kiek įmanoma panardinkite stiklainį. Puodą uždėkite ant viryklės. Vanduo turėtų virti tiek, kad pienas sušiltų – beveik iki virimo. Tada išimkite stiklainį ir atvėsinkite, užteks palikti kambario temperatūroje tiesiog ant stalo.

grietinę

REKLAMA

Laikas įdėti raugo. Tam galite naudoti įprastą grietinę. Į litrą pieno įdėkite 2–3 valgomuosius šaukštus. Sumaišykite, uždenkite ir palikite pastovėti 40 minučių.

REKLAMA

Belieka tik perleisti ruošinį per marlę ir leisti atvėsti. Ši grietinė bus labai labai skani!

Varškė iš kefyro. Pasigaminkite šį plačiai naudojamą produktą patys

Varškė iš kefyro. Pasigaminkite šį plačiai naudojamą produktą patys

REKLAMA

Skani varškė iš parduotuvės, dažnai yra neįmanoma misija. Nesąžiningi gamintojai dažnai naudoja priedus, kad prailgintų produkto galiojimo laiką, o pienininkų gretose esantys pardavėjai nepaskatina pasitikėjimo savimi.

Kad neišbrauktumėte iš mitybos tokio naudingo produkto, daugelis namų šeimininkių pačios gamina varškę. Šis procesas yra ilgas ir reikalaujantis daug darbo. Tačiau yra paprastesnis būdas!

REKLAMA

Varškė

KAIP GAMINTI VARŠKĘ IŠ KEFYRO

Šiandien jums pasakysime, kaip gaminti varškę iš kefyro namuose. Gaminimas užtruks tiksliai 5 minutes!

REKLAMA

Varškė bus nerūgšti, minkšta ir tiks prie visko. Iš 1 litro kefyro gaunama iki 350 g švelniausios varškės.

REKLAMA

Norėdami paruošti varškę, jums tereikia kefyro. Negalima taupyti, nes nuo to priklauso originalios prekės kokybė. Atidžiai apžiūrėkite tinkamumo laiką. Kefyras turi būti šviežias, o galiojimo laikas – ne daugiau kaip 5 dienos.

Įdėkite kefyrą per naktį į šaldiklį. Galite tai daryti originalioje pakuotėje. Ryte išimkite maišą, leiskite šiek tiek atšilti ir išimkite iš pakuotės.

REKLAMA

Apvyniokite sušalusią masę keliais marlės sluoksniais ir pakabinkite virš kriauklės ar dubenėlio. Varškė bus paruošta, kai išrūgos nustos nutekėti.

Varškė

REKLAMA

Tai yra visa paslaptis! Pačios skaniausios varškės gaminimas neužima daug laiko. Greita, lengva ir ekonomiška! Beje, kefyras gali gulėti šaldiklyje ilgiau nei parą, o iš skirtingo riebumo kefyro gaunamas skirtingas varškės kiekis.

Gatavą produktą galima valgyti šviežią su uogiene, medumi ar grietine, arba galite gardinti kitus patiekalus.

REKLAMA

Varškės užtepėlė sumuštiniams

Jums reikės:

  • 300 g varškės
  • švieži krapai, kalendra
  • pusė paprikos
  • druskos, pipirų pagal skonį
  • 2 skiltelės česnako

Gaminimas:

Susmulkinkite žalumynus ir paprikas. Česnaką išspauskite. Viską sumaišykite su varške ir druska pagal skonį. Skanaus!

Varškė

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].