Greiti, saldūs ir neįprasti pusryčiai- virtų burokėlių blynai!

Virtų burokėlių blynai skamba keistai ir neįprastai. Tačiau jų skonis toks geras, kad gailėsitės neišbandę šio puikaus recepto anksčiau.

Jums reikės:

REKLAMA
  • 1 nedidelis virtas burokėlis (~ 300g),
  • sauja razinų (50 ~ 70g),
  • 3 šaukštai miltų (~ 75g),
  • kepimo milteliai
  • 1 kiaušinis,
  • 1 šaukštas cukraus,
  • 2 ~ 3 šaukštai augalinio aliejaus kepimui

Gaminimas:

Burokėlius nulupkite ir sutarkuokite vidutine tarka. Į burokėlius įmuškite kiaušinį, įberkite cukraus, razinų. Jei norite, riešutų. Suberkite miltus su kepimo milteliais. Išmaišykite.

REKLAMA

Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite augalinį aliejų. Įdėkite tešlą į keptuvę su šaukštu. Kepkite iš abiejų pusių, kol paruduos – apie 2 ~ 3 minutes.

Kai visi burokėlių blynai jau iškepę, patiekite juos su grietine ar uogiene.

REKLAMA

burokėlių blynai

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].