Ingredientai:

REKLAMA

Sausainiai (galite naudoti bet kokius)- 450 g;

REKLAMA

Pienas – 520 ml;

REKLAMA

Kiaušinio trynys – 1 vnt.;

REKLAMA

Cukrus – 7 šaukštai;

REKLAMA

Kakavos milteliai – 2 šaukštai;

REKLAMA

Sviestas – 50 g;

REKLAMA

Krakmolas – 2,5 šaukšto;

REKLAMA

Vanilės ekstraktas – 1 šaukštelis.

REKLAMA

Gaminimas

Kremui paruoškite vanilės pudingą. Norėdami tai padaryti, padalinkite 500 ml pieno per pusę. Vieną pieno dalį užvirinkite ant mažos ugnies.

REKLAMA

Kitą pusę pieno sumaišykite su krakmolu, 3 šaukštais cukraus, vanilės ekstraktu ir tryniu. Gerai išmaišykite ir supilkite į verdantį pieną.

REKLAMA

Virkite maišant, kol sutirštės. Leiskite pudingui atvėsti. Uždenkite kepimo indo dugną su folija arba maistine plėvele.

REKLAMA

Sluoksniuokite sausainius ir kremą, suformuokite norimos formos tortą. Paskutinis sluoksnis turėtų būti iš sausainių.

REKLAMA

Paruoškite glaistą. Sumaišykite 4 šaukštus cukraus, kakavos miltelius, 1 valgomą šaukštą pieno, pakaitinkite mišinį ant ugnies. Kai masė pradeda virti, sudėkite sviestą.

REKLAMA

Gerai išmaišykite, kad sviestas visiškai ištirptų. Nukelkite šokoladą nuo ugnies ir apliekite juo tortą. Palikite šaldytuve, kad sausainiai išmirktų.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].