Greitas ir lengvas spurgų receptas. Privalote išbandyti!

Kiekvienas smaližius mėgsta spurgas ir bandeles. Šiandien siūlome išbandyti ypač lengvą ir greitą spurgų receptą, kuris pavyks net pradedančiajam kepėjui.

REKLAMA

Ingredientai:

  • 300 g miltų
  • 10 g sausų mielių
  • 10 g cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 200 ml vandens
  • 6 g druskos
  • 8 g kepimo sodos
  • augalinis aliejus kepimui.

pusryčiai

Gaminimas:

Į dubenį sudėkite miltus, sausas mieles, cukrų, įmuškite kiaušinį ir įpilkite dalį vandens. Išmaišykite.

REKLAMA

spurgų receptas

Įberkite druskos, sudėkite sodą ir supilkite likusį vandenį. Maišykite tol, kol gausite vientisą tešlą, uždenkite medvilniniu audiniu ir palikite 10–15 minučių pastovėti.

REKLAMA

Tuomet tešlą padėkite ant miltais apibarstyto stalviršio.

REKLAMA

Iškočiokite tešlą (nelabai plonai). Tuomet išpjaukite skritulius. Naudodami mažesnį peilį, išpjaukite mažesnį apskritimą viduryje.

spurgų receptas

REKLAMA

Padarytas spurgas sudėkite šalia, uždenkite medvilnine medžiagėle ir leiskite šiek tiek pastovėti. Kepkite karštame aliejuje, kol pagels. Iškepusias spurgas dėkite ant popierinių rankšluosčių, jie sugers aliejų. Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].