Greitai rauginti agurkai maišelyje. Nuo šiol visada juos gaminsite taip

Abejingų nepalieka sūdyti, marinuoti, rauginti agurkai. Bet juos tenka ruošti gana ilgai. Gaminti net lengvai sūdytus agurkus yra gana problematiška: juos reikia užpilti verdančiu vandeniu, palaukti, kol atvės, taip pat susirasti vietą talpai su agurkais… Yra dar vienas variantas, įdomesnis. Agurkai rauginti įprastame plastikiniame maišelyje!

REKLAMA

Dėl šios paslapties agurkai yra tiesiog fantastiški: aromatingi, traškūs ir burnoje tirpstantys! Ir jokio nereikalingo skysčio, verdančio vandens, puodų, indų. Šis receptas patiks žalio maisto gamintojams, nes jame nenumatytas terminis apdorojimas. Šis metodas išlaiko agurkų spalvą, jie išlieka tokie pat žali kaip švieži.

rauginti agurkai

REKLAMA

Traškūs, kieti, sultingi agurkai kartu su šviežiomis bulvėmis ir sviestu – tiesiog gastronominė ekstazė! Jau gaminimo metu pajusite dievišką aromatą. Mes labai patariame jums šį patiekalą gaminti jau šiandien. Na, pradėkime?

Greitai rauginti agurkai

Jums reikės:

  • 1 kg agurkų
  • 1 valgomasis šaukštas druskos
  • 1 krūva krapų
  • 2 skiltelės česnako
  • 3 žirneliai juodųjų pipirų
  • 3 kardamono sėklos
  • 2 gvazdikėlių žiedynai
  • 1 šaukštelis cukraus

Gaminimas:

Šiam rauginimo būdui pasirinkite mažus iki 10 cm ilgio agurkus. Kuo jie mažesni, tuo greičiau yra paruošiami. Gerai nuplaukite, nupjaukite galiukus ir supjaustykite išilgai į keturias dalis.

REKLAMA

Nuplaukite žalumynus. Galite smulkiai supjaustyti krapus arba šiek tiek suplėšyti į gabalus. Susmulkinkite česnaką. Jei norite gali pasinaudoti spaustuku.

REKLAMA

rauginti agurkai

Įdėkite agurkus į storą plastikinį maišelį, įpilkite druskos ir cukraus, česnako, kardamono, gvazdikėlių, krapų.

REKLAMA

Maišą suriškite mazgu, palikite orą viduje. Įdėkite į kitą maišelį, kad sūdymo metu susidaręs skystis neištekėtų. Maišelio turinį gerai minutę purtykite, kad visos sudedamosios dalys tolygiai išmaišytų. Dabar rauginti agurkai turi būti padėti į šaldytuvą. Po 3 valandų jie jau gali būti patiekiami. Gero apetito!

REKLAMA

rauginti agurkai

Jei rauginti agurkai maišelyje su česnakais pastovės ilgiau, jie įgis sodresnį skonį. Ar planuojate mėgautis šviežiais ir pikantiškais užkandžiais ryte? Tada agurkus paruoškite vakare, ryte jie taps tobulo skonio. Tokie agurkai yra naudingesni nei sūdyti ir marinuoti, nes turi mažiau druskos ir turi daugiau išsaugotų naudingų savybių.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].