Nustebinkite savo svečius!

REKLAMA

Užkandžiai prieš kepsnį paprastai dažnai laikomi kaip visiškai neprivalomi įpročiai, nes visi laukia pagrindinio patiekalo. Tačiau užkandžius galima paruošti taip skaniai, kad svečiai gali net nesulaukti pačio pagrindinio mėsos patiekalo. O užkandžius padaryti yra labai lengva!

REKLAMA

Pirmojo užkandžio ingredientai: 8 grybai ir vyšniniai pomidorai, paprika, trečdalis citrinos, druska ir pipirai pagal skonį, 3 šaukštai sojos padažo, šaukštas paprikų miltelių, raudonėlio pagal skonį, 2 šaukštai „Sriracha“ padažo.

Antrojo: 3 riekelės duonos, 2 pomidorai, 3 skiltelės česnako, 4 riekelės šoninės, pipirai pagal skonį.

REKLAMA

Trečias užkandis: 200 gramų fetos sūrio, petražolės, krapai, druska ir pipirai pagal skonį, 3 skiltelės česnako, 2 pomidorai, plonas didelis lavašas.

Gamybos procesas:

REKLAMA

Pirmam užkandžiui paprikas supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Įdėkite visus ingredientus į dubenį ir išspauskite ant viršaus citrinos sultis, suberkite druską, įpilkite alyvuogių aliejaus, sojos padažo, „Sriracha“ padažo ir prieskonių. Kruopščiai sumaišykite ir palikite, kad marinatas gerai įsigertų. Tada daržoves užmaukite ant iešmų ir kol kas padėkite į šalį.

REKLAMA

Antram užkandžiui taip pat paruoškite visus reikalingus ingredientus. Duonos riekeles supjaustykite į 4 lygias dalis ir ant kiekvienos uždėkite dvi nuluptas ir perpjautas česnako skilteles, apvalų pomidoro ir paprikos griežinėlį. Tada ant duonos riekelės uždėkite šoninės riekelę ir ja apvyniokite duoną. Tokiu pat būdu paruoškite visa, kas liko.

Trečias užkandis bus sultingesnis. Į dubenį įdėkite 200 g fetos sūrio, suberkite smulkintas žoleles, česnaką ir pomidorų minkštimą, pagardinkite prieskoniais ir viską sumaišykite. Paruoškite lavašą, tada sūrio įdarą paskirstykite ant viso jo paviršiaus. Suvyniokite lavašą ir užkandis bus beveik baigtas.

REKLAMA

Belieka visus tris užkandžius dėti ant grotelių ir lengvai paskrudinti.

REKLAMA

Vaizdo įrašas, kaip gaminami šie skanėstai:

Visi užkandžiai yra pakankamai lengvai virškinami, o tai reiškia, kad jie neapsunkins virškinimo prieš gana sunkų patiekalą – kepsnį. Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].