Puikūs pietūs iš maltos mėsos, bulvių ir paprasto padažo. Ruošdami šiuos pietus, tikrai nesugaišite daug laiko.

REKLAMA

Šį receptą jums radome „YouTube“ kanale.

Jums reikės:

REKLAMA
  • 350 g maltos mėsos
  • 350 g bulvių
  • 1 svogūno
  • 1 šaukštelio druskos (arba pagal skonį)
  • Pusę šaukštelio maltų juodųjų pipirų (arba pagal skonį)
  • 1 arbatinio šaukštelio džiovintų žolelių
  • Kepimui skirto aliejus

Padažui:

  • 100 g grietinės
  • 1 šaukšto pomidorų padažo
  • 75 ml vandens
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
  • Papildomai šviežių salotų – serviravimui

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Paruoškite mėsą:

Sutarkuokite svogūną ir bulves su rupia tarka. Įdėkite į gilų dubenį ir sumaišykite.

REKLAMA

Įdėkite maltos mėsos, druskos, maltų juodųjų pipirų ir džiovintų žolelių. Gerai viską išmaišykite.

Sudrėkinkite rankas vandeniu ir suformuokite tvirtus kukuliukus.

REKLAMA

Kepkite nedideliame kiekyje, aukštoje temperatūroje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol pakankamai apskrus. Kai iškeps, sudėkite į lėkštę.

REKLAMA

Apkepę visus mėsos kukuliukus, keptuvėje esančius riebalus nuvalykite su popieriniu rankšluosčiu. Tada vėl į keptuvę sudėkite mėsą.

REKLAMA

Paruoškite padažą: dubenyje sumaišykite grietinę, pomidorų pastą, druską, maltus juoduosius pipirus ir vandenį. Gerai išmaišykite.

REKLAMA

Padažą supilkite į keptuvę.

Uždengę dangčiu, ant silpnos ugnies, tokiame padaže troškinkite mėsą maždaug 15 minučių.

REKLAMA

Nukelkite nuo ugnies ir, jei reikia, pabarstykite smulkintais žalumynais.

REKLAMA

REKLAMA

Patiekite kartu su daržovėmis ar papuoškite šviežiomis salotomis.

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].