Greitai iškepami meduoliai. Tradicinis žiemos švenčių skanumynas!

Naminiai burnoje tirpstantys meduoliai pavergs tiek jūsų artimųjų, tiek svečių širdis. Nepatingėkite išsikepto šio deserto šventėms. O išmėginti skonį galite jau dabar!

REKLAMA

Sudėtis

  • 600 g miltų
  • 350 g riebios grietinės
  • 150 g cukraus
  • 100 g sviesto
  • 2 šaukštai medaus

Gaminimas

  1. Išlydykite sviestą ir sumaišykite su cukrumi bei medumi. Sudėkite grietinę ir miltus.  Užminkykite tešlą. Iškočiokite ją iki 5 mm storio. Išpjaukite norimos formos meduolius.
  2. Skardą išklokite kepimo popieriumi, bet netepkite aliejumi. Meduolius sudėkite nedideliu atstumu vienas nuo kito. Kepkite 12 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Kai atvės, papuoškite, kaip tik širdis geidžia.
  3. Galiausiai meduoliai patiekiami ant stalo.

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].