Geriausias bulvių garnyras, kuris tiks bet kokiam mėsos patiekalui. Išbandykite!

Šis bulvių garnyras tikrai taps jūsų mėgstamiausiu. Jis labai tiks prie bet kokio mėsos patiekalo, tad būtinai išbandykite jį kuo greičiau!

REKLAMA

Ingredientai:

  • 700 g bulvių (rinkitės mažesnes);
  • 1 valgomasis šaukštas druska;
  • 1 svogūnas;
  • svogūno laiškai;
  • 3 valgomieji šaukštai sviesto;
  • truputis aliejaus;
  • 1 skiltelė česnako;
  • druskos, raudonėlio ar kitų prieskonių pagal skonį;
  • kalendra;
  • čili pipirai (nebūtina).

Gaminimas:

Įdėkite bulves į šaltą vandenį ir įberkite druskos. Kai vanduo užvirs, tada sumažinkite temperatūrą ir uždenkite dangčiu. Virkite apie 15 minučių.

REKLAMA

Jei bulvės yra skirtingo dydžio, didesnėms leiskite virti maždaug 3–5 minutes ilgiau. Tada patikrinkite, ar jos minkštos ir išjunkite.

garnyras

REKLAMA

Išvirusias bulves nusausinkite ir perpjaukite pusiau. Nulupkite svogūną ir smulkiai supjaustykite. Sumaišykite su išspaustu česnaku. Jei mėgstate aštrius patiekalus, galite įdėti vieną smulkiai supjaustytą čili pipirą.

Taip pat įberkite druskos ir kitų prieskonių pagal skonį ir įdėkite smulkintos kalendros. Ant keptuvės užpilkite šiek tiek aliejaus, įdėkite 2 šaukštus sviesto ir leiskite jam sušilti.

REKLAMA

Tada sudėkite bulves ir kepkite. Retkarčiais pamaišykite. Vėliau nustumkite bulves į keptuvės kraštą, įpilkite dar šiek tiek aliejaus, įdėkite dar šaukštą sviesto ir viduryje apkepkite svogūną su česnaku ir pipirais. Viską sumaišykite ir kepkite dar 5-7 minutes. Galiausiai sudėkite susmulkintus svogūno laiškus ir pakepkite dar kelias minutes.

REKLAMA

garnyras

Skanaus!

REKLAMA

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].