Geriausias būdas išsaugoti slyvų derlių - išvirti gardžią uogienę pagal šį receptą

Jei vis dar svarstote, ką daryti su gausiu slyvų derliumi, nepatingėkite išsivirti skanios uogienės. Ją lengva paruošti, o jos skonis – pasakiškas!

REKLAMA

Sudėtis

  • 3 kg slyvų
  • 1 kg cukraus
  • 2 šaukšteliai romo

Paruošimas

Slyvas gerai nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus ir sudėkite į gilesnę lėkštę. Pabarstykite cukrumi, atsargiai išmaišykite, dėkite į iki 200-220° C įkaitintą orkaitę ir kepkite 2 valandas. Kartkartėmis švelniai pamaišykite.

Kai slyvų masės konsistencija bus pakankamai tiršta, pridėkite romo, išmaišykite ir vis dar karštą masę sukrėskite į sterilizuotus stiklainius. Tuoj pat uždarykite stiklainius ir sudėkite į šiltą orkaitę. Leiskite palaipsniui atvėsti iki kitos dienos.

REKLAMA

Jei norite mažiau saldžios uogienės, sumažinkite cukraus kiekį, o jei norite, kad uogienė būtų ne tokia tiršta, sutrumpinkite kepimo laiką.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].