Geriausi salotų receptai šventiniam Naujųjų 2021 metų stalui

Iki Naujųjų metų lieka vis mažiau laiko, o tai reiškia, kad metas nuspręsti, ką dėsime ant jų stalo. Pradėkime nuo salotų. Kadangi 2021 metų simbolis yra Jautis, į salotas turėtų įeiti skanūs ingredientai, įskaitant žoleles ir daržoves. Jūsų dėmesiui – geriausi salotų receptai Naujųjų 2021 metų stalui.

REKLAMA

Salotos su raudona žuvimi

Sudėtis

  • 310 g sūdytos raudonos žuvies
  • 310 g konservuotų žirnelių
  • 310 g bulvių
  • 310 g marinuotų agurkų
  • 5 kiaušiniai
  • 55 g raudonųjų ikrų
  • alyvuogės
  • žalumynai
  • majonezas

Paruošimas

Pasūdytame vandenyje išvirkite bulves su lupenomis. Leiskite atvėsti ir nulupkite. Išvirkite kiaušinius, nupilkite vandenį ir atvėsinkite, nulupkite. Bulves ir kiaušinius supjaustykite dideliais kubeliais. Tada supjaustykite žuvį. Sudėkite į dubenį. Pridėkite žirnelių ir išmaišykite. Pagardinkite majonezu, išmaišykite. Salotas išdėliokite bokštelio forma. Ant viršaus uždėkite žalumynų, alyvuogių ir pabarstykite raudonųjų ikrų.

REKLAMA

Kaukazo salotos

Sudėtis

  • 310 g virtos jautienos
  • 1 baklažanas
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 160 g džiovintų slyvų
  • 150 g majonezo
  • 65 g riešutų
  • žalumynai

REKLAMA

Paruošimas

Nuplaukite ir nulupkite baklažaną. Supjaustykite kubeliais. Pagardinkite druska ir atidėkite pusvalandžiui. Nulupkite ir supjaustykite svogūną. Pakepinkite su baklažanu, kol suminkštės. Mėsą supjaustykite kubeliais. Supjaustykite slyvas. Nuplaukite ir susmulkinkite žalumynus. Sumalkite riešutus iki trupinių. Salotas dėkite sluoksniais: mėsa, slyvos, šiek tiek riešutų, baklažanas. Sluoksnius pertepkite majonezu. Porai valandų padėkite į šaldytuvą. Pabarstykite likusiais riešutais.

Salotos su kiaulės širdimi

REKLAMA

Sudėtis

  • 1 kiaulės širdis
  • 4 kiaušiniai
  • 310 g morkų
  • 2 svogūnai
  • aliejus
  • majonezas
  • druska ir pipirai pagal skonį

Paruošimas

Pasūdykite vandenį puode. Nuplaukite širdį ir nupjaustykite venas bei plėvelę. Virkite, kol suminkštės, ir atvėsinkite. Išvirkite kiaušinius. Nupilkite vandenį ir atvėsinkite. Nulupkite. Širdį ir kiaušinius supjaustykite smulkiais gabalėliais.

REKLAMA

Nuplaukite ir nulupkite morkas. Sutarkuokite smulkia tarka. Nulupkite svogūnus. Supjaustykite žiedais. Morkas ir svogūnus sudėkite į keptuvę, apšlakstytą aliejumi. Kelias minutes pakepkite, kol pagels. Nuimkite nuo ugnies ir padėkite į šalį, leiskite atvėsti. Tada sudėkite į dubenį su kitais ingredientais. Išmaišykite. Pagardinkite majonezu. Pagardinkite prieskoniais. Papuoškite žalumynais.

Salotos „Sniego karalienė“

REKLAMA

Sudėtis

  • 210 g krabų lazdelių
  • 210 g kumpio
  • 210 g lydyto sūrio
  • 4 kiaušiniai
  • 150 g obuolių
  • 130 g majonezo
  • 110 g žemės riešutų
  • druska ir pipirai pagal skonį

Paruošimas

Išvirkite kiaušinius. Leiskite atvėsti ir nulupkite. Atskirkite trynius nuo baltymų. Atskirai juos sutarkuokite. Mėsą ir krabų lazdeles supjaustykite mažais kubeliais. Nulupkite obuolį ir pašalinkite sėklas. Sutarkuokite sūrį ir obuolį vidutine tarka. Keptuvėje paskrudinkite riešutus. Leiskite šiek tiek atvėsti ir sudėkite į maišytuvą. Sumalkite iki trupinių.

REKLAMA

Pusę baltymų, krabų lazdelių, mėsos ir sūrio sudėkite į dubenį. Sutepkite majonezu. Dėkite į lėkštę sluoksniais: pirmiausia sūris, tada tryniai, krabų lazdelės, obuolys, mėsa, riešutai ir baltymai. Papuoškite majonezu nesuteptais baltymais. Porai valandų palaikykite šaltoje vietoje.

Salotos „Ryški fantazija“

REKLAMA

Sudėtis

  • 250 g konservuotų kukurūzų
  • 260 g korėjietiškų morkų
  • 160 g sūrio
  • 1 svogūnas
  • 4 kiaušiniai
  • 310 g keptos vištienos krūtinėlės
  • 55 g paprikų
  • 55 g agurkų
  • 110 g majonezo
  • cukrus pagal skonį
  • actas
  • žalumynai
  • 80 ml vandens

Paruošimas

Įdėkite šaukštą acto į vandenį. Svogūną nulupkite ir supjaustykite kubeliais. 15-kai minučių panardinkite į vandens ir acto tirpalą. Išvirkite kiaušinius. Atvėsinkite ir nulupkite. Sutarkuokite ant vidutinės tarkos. Tada sutarkuokite sūrį. Vištieną supjaustykite vidutiniais kubeliais. Ingredientus dėkite sluoksniais: vištiena, svogūnai, morkos, kiaušiniai, kukurūzai, sūris. Sluoksnius sutepkite majonezu. Palikite šiek tiek daržovių papuošimui. Atidėkite valandai ar dviem, kad susigertų. Papuoškite daržovėmis, supjaustytomis gražiais žiedeliais.

REKLAMA

Salotos su kumpiu ir grybais

Sudėtis

  • 110 g kumpio
  • 110 g marinuotų grybų
  • 2 kiaušiniai
  • 1 svogūnas
  • 75 g marinuotų agurkų
  • majonezas
  • grietinė
  • druska ir pipirai pagal skonį

REKLAMA

Paruošimas

Svogūną nulupkite ir supjaustykite žiedais. Užkaiskite vandenį ir leiskite jam užvirti. Svogūną nuplaukite verdančiu vandeniu. Palikite nudžiūti. Po to nuplaukite šaltu vandeniu. Išvirkite kiaušinius ir leiskite jiems atvėsti. Nulupkite. Supjaustykite likusius ingredientus. Juos visus sumaišykite. Pridėkite svogūnus. Paskaninkite grietine ir majonezu lygiomis dalimis. Gerai išmaišykite. Papuoškite žalumynais ar daržovėmis.

Salotos su krevetėmis

REKLAMA

Sudėtis

  • 170 g krevečių
  • 110 g salotų lapų
  • 110 g pomidorų
  • 25 g sūrio
  • 25 ml alyvuogių aliejaus
  • 15 ml citrinų sulčių
  • 45 g baziliko

Paruošimas

Išvirkite krevetes šiek tiek pasūdytame vandenyje. Leiskite atvėsti. Nuplaukite salotų lapus, švelniai suplėšykite juos rankomis. Pomidorus perpjaukite pusiau. Sūrį sutarkuokite. Aliejų sumaišykite su citrinų sultimis. Pridėkite baziliko lapelių, išmaišykite. Pirmiausia į lėkštę dėkite salotų lapus. Viršuje – krevetes ir pomidorus. Užpilkite aliejaus padažu. Pagardinkite sūriu.

REKLAMA

Salotos su kepta vištiena

Sudėtis

  • 310 g vištienos krūtinėlės
  • 160 g varškės sūrio
  • 110 g pomidorų
  • 1 avokadas
  • 1 svogūnas
  • 35 ml alyvuogių aliejaus
  • 20 ml acto
  • špinatai
  • graikiniai riešutai
  • cukrus, druska, pipirai pagal skonį

REKLAMA

Paruošimas

Vištieną pagardinkite prieskoniais. Padėkite valandai į šalį ir leiskite pasimarinuoti. Po to apkepkite iki auksinės rudos spalvos. Nulupkite svogūną. Pašalinkite avokado žievelę ir kauliuką. Supjaustykite svogūną ir avokadą kubeliais. Tada supjaustykite vištieną. Nuplaukite špinatų lapus. Suplėšykite rankomis. Pomidorus perpjaukite pusiau. Sumaišykite aliejų, actą ir cukrų. Sumaišykite visus kietus ingredientus. Užpilkite padažu. Salotas sudėkite į dubenį. Ant viršaus pabarstykite sūrio gabaliukų ir riešutų.

Kaip papuošti salotas?

REKLAMA

Šventinės salotos yra ne tik skanūs patiekalai, bet ir tam tikra stalo puošmena. Todėl verta pasukti galvą, kaip jas papuošti.

REKLAMA

Pavyzdžiui, išdėstykite salotas pagal formą, tarkim, kaip žiedą, ir pridėkite ryškių akcentų. Tai gali būti kukurūzai, raudonosios paprikos, granatų sėklos, taip pat žalumynai, kurie padės suformuoti vadinamąjį vainiką.

REKLAMA

Žalumynai yra geriausias puošybos būdas, kuris tiks net ir Jaučio kailiui sukurti.

REKLAMA

Kitas variantas yra sukurti valgomą laikrodį su skaičiais ar rodyklėmis. Galite juos sudėlioti iš morkų ir alyvuogių.

REKLAMA

Iš daržovių ir kiaušinių galite suformuoti įdomias figūras, gėles, pavyzdžiui, rožes ar net chrizantemas.

Pasitelkite fantaziją ir kūrybiškumą!

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].