Lažinkimės, kad jau seniai nevalgėte nieko skanesnio už šį pyragą.

REKLAMA

Šiam pyragui tiesiog neįmanoma atsispirti.

Šis pyragas puikiai tinka bet kokioms progoms, o šio pyrago variacijų gali būti tikrai nemažai.

Jums reikės:

REKLAMA

Uogienės įdarui:

  • 500 g šaldytų vyšnių
  • 70 g kukurūzų krakmolo (6 šaukštų)
  • 150 g granuliuoto cukraus
  • 150 ml vandens

Tešlai:

  • 3 kiaušinių trynių
  • žiupsnelio druskos
  • 80 g cukraus pudros (6 šaukštų)
  • 80 g sviesto
  • 1 šaukštelio vanilės esencijos
  • 200 g kvietinių miltų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

Kremui:

  • 500 g graikiško jogurto
  • 50 g kukurūzų krakmolo (4 šaukštų)
  • 1 šaukštelio vanilės esencijos
  • 3 kiaušinių baltymų
  • žiupsnelio druskos
  • 130 g granuliuoto cukraus

Kaip gaminti?

REKLAMA

Į troškintuvą suberkite vyšnias ir pabarstykite krakmolu.

REKLAMA

Įberkite cukraus ir užpilkite vandeniu.

Viską gerai išmaišykite ir pastatykite ant viryklės.

REKLAMA

Maišydami virkite, kol sutirštės.

Į gilų dubenį sudėkite kiaušinių trynius ir įberkite žiupsnelį druskos.

REKLAMA

Pabarstykite cukraus pudra.

REKLAMA

Plakite šluotele, supilkite ištirpintą sviestą ir vėl išmaišykite.

Supilkite vanilės esenciją ir išmaišykite.

REKLAMA

Miltus su kepimo milteliais persijokite per sietelį ir mentele išmaišykite.

Atpjaukite nedidelį tešlos gabalėlį, suvyniokite į foliją ir padėkite į šaldiklį 15 minučių.

REKLAMA

Apvalios kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi.

REKLAMA

Pirštais paskleiskite tešlą per visą kepimo formos paviršių.

Užtepkite uogienę ir išlyginkite.

REKLAMA

Į atskirą dubenį įpilkite jogurto ir vanilės esencijos.

REKLAMA

Suberkite krakmolą ir išmaišykite šluotele.

Į kitą dubenį sudėkite kiaušinių baltymus.

REKLAMA

Pasūdykite.

REKLAMA

Suplakite mikseriu.

Plakant pamažu suberkite cukrų.

REKLAMA

Plakite, kol susidarys standžios putos.

REKLAMA

Įmaišykite į jogurto masę.

Uogienę ištepkite šiuo kremu.

REKLAMA

Ant viršaus užtarkuokite šaldytą tešlą.

REKLAMA

Kepimo formą dėkite į įkaitintą orkaitę.

REKLAMA

Kepkite 180°C temperatūroje 40 minučių (arba kol pyrago viršus tolygiai pakils).

Iškepusį pyragą išimkite iš formos.

REKLAMA

Pabarstykite cukraus pudra.

REKLAMA

Štai ir viskas: galite patiekti.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].