Garstyčių marinatas agurkams: tikras hitas

0
Garstyčių marinatas agurkams: tikras hitas

Agurkų ir garstyčių derinys yra tikrai gera idėja. Jei netikite, tikrai turėtumėte išbandyti šį receptą. Garstyčių marinatas agurkams suteiks geresnį, ryškesnį skonį.

Išbandykite juos, jie jums tikrai patiks.

Įsitikinsite, kad marinuoti agurkai dar niekada nebuvo tokie skanūs! Šie agurkai yra traškūs ir puikiai subalansuoto skonio. Jie puikiai tiks, pavyzdžiui, prie ant grotelių keptos mėsos, mėsainių ar sumuštinių.

Reikės:

  • 2 kg agurkų;
  • kelių vienetų kvapiųjų pipirų;
  • kelių lauro lapų;
  • kelių skiltelių česnako.

Marinatui:

  • 1 litras vandens;
  • 250 ml acto;
  • 1 ir 1/3 stiklinės granuliuoto cukraus (galima pakeisti keliais šaukštais medaus);
  • 5 šaukštai mėgstamų garstyčių;
  • druskos.

Gaminimas:

Pirmiausia agurkus gerai nuplaukite arba nulupkite.

Tada supjaustykite juos apskritimais ir sluoksniuokite į sterilizuotus stiklainius. Į kiekvieną įdėkite 2 kvapiųjų pipirų vienetus, 1 lauro lapą ir pusę česnako skiltelės. Tada ruoškite marinatą.

agurkams

Leiskite vandeniui ir actui užvirti puode. Įdėkite druskos ir cukraus. Išmaišykite ir leiskite vandeniui vėl užvirti.

agurkams

Tada įdėkite garstyčių. Dar kartą gerai išmaišykite.

agurkams

Jei cukrų pakeisime medumi, dėkite jį tik užvirinus vandeniui su druska. Supilkite marinatą į stiklainius su agurkais. Kartais agurkus pamaišykite, kad garstyčios nenugrimztų į dugną.

agurkams

Stiklainius užsukite ir sterilizuokite. Tada išimkite iš puodo ir apverskite aukštyn kojomis. Agurkai garstyčių marinate paruošti.

agurkams

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].