Bulvės gali pabosti dviem atvejais: jei verdate pasenusias bulves, kurių skonis nėra pats geriausias, arba, jei kasdien gaminate tą patį patiekalą. Taigi, jei norite paįvairinti šį populiarų garnyrą ir nustebinti savo šeimą ar svečius – šis receptas kaip tik jums!

REKLAMA

Jums reikės:

  • 1 kg bulvių
  • 400 g grietinės
  • 3-5 česnakų skiltelių
  • 150 g kieto sūrio
  • Šviežių žolelių
  • 3-4 lauro lapų
  • Druskos

Paruošimas:

REKLAMA
  1. Šiam patiekalui geriausia rinktis tokią bulvių veislę, kurios išvirusios išlaiko savo formą ir nėra per daug minkštos.
  2. Bulves nulupkite, nuplaukite ir perpjaukite į dvi dalis. Sudėkite į puodą ir užvirkite. Verdant įdėkite druskos ir lauro lapų.
  3. Kol pagrindinis patiekalas verda, sutarkuokite sūrį, įdėkite trintų česnakų, grietinę ir smulkiai pjaustytų krapų. Viską gerai išmaišykite.
  4. Išvirtas bulvės sudėkite į kepimo indą, užpilkite česnakiniu grietinės padažu ir pašaukite į iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite 15-20 minučių.
  5. Iškepusias bulves pabarstykite likusiomis žolelėmis ir patiekite.

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].