Taip paruošus tešlą, bandelės bus ne vien skanios, jos bus dieviškos: minkštos, purios, įdaras bus labai kvapnus ir sultingas. Dėl grietinės įdaro bandelės atrodo kaip maži, neįprasti pyragėliai.

REKLAMA

Sudėtis

REKLAMA

Tešlai:

0,5 l pieno;

1/4 puodelio kefyro;

REKLAMA

1 kiaušinis;

1 šaukštelis vanilinio cukraus;

REKLAMA

žiupsnelis druskos;

1,5 šaukšto cukraus;

REKLAMA

4 g sausų mielių;

50 g sviesto;

REKLAMA

300 g miltų;

cukraus pudra;

REKLAMA

Įdarui:

1 puodelis grietinės;

2 šaukštai cukraus;

REKLAMA

2 šaukšteliai vanilinio cukraus;

0,5 šaukšto krakmolo.

REKLAMA

Puodelio tūris – 200 ml.

Gaminimas:

Gaminkite tešlą. Į dubenį supilkite sausas mieles ir šaukštelį cukraus, išmaišykite.

REKLAMA

Tada supilkite šiltą pieną ir kefyrą, išmaišykite ir palikite 10 minučių.

REKLAMA

Mažame puode išlydykite sviestą ir šiek tiek atvėsinkite.

REKLAMA

Į kitą dubenį įmuškite kiaušinį ir suberkite likusį cukrų, vaniliį cukrų ir druską. Išplakite, supilkite pieno, kefyro ir mielių mišinį. Viską išplakite.

REKLAMA

Išsijokite miltus į gilų dubenį, viduryje padarykite duobutę ir supilkite paruoštą skystą mišinį. Gerai viską sumaišykite ir supilkite ataušusį sviestą.

REKLAMA

Iš gautos masės užminkykite tešlą. Iš pradžių ji bus lipni, o po to taps minkšta ir elastinga. Minkykite tešlą apie 10 minučių.

REKLAMA

Ištepkite dubenį sviestu, sudėkite tešlą ir uždenkite plėvele. Palikite kilti 1,5 valandos. Iškilusią tešlą padalykite į kelias lygias dalis. Kiekvienas gabalėlį susukite į kamuoliuką.

REKLAMA

Paimkite kepimo skardą, padenkite kepimo popieriumi ir išdėliokite paruoštus rutuliukus. Lengvai juos paspauskite pirštais ir padarykite duobutes.

REKLAMA

Svarbu! Tarp kiekvienos tešlos gabalėlio turėtų likti bent 3-4 cm tarpas, nes tešla padidės maždaug per pusę.

REKLAMA

Paruoštos pyragus uždenkite plėvele ir palikite 30 minučių.

REKLAMA

Gaminkite įdarą. Supilkite grietinę į dubenį, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų. Viską išmaišykite. Tada pridėkite krakmolo ir vėl gerai išmaišykite.

REKLAMA

Nedideliame dubenyje išplakite kiaušinio trynį ir patepkite bandelių kraštus. Į kiekvieną duobutę įdėkite grietinės mišinio.

REKLAMA

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros ir kepkite bandeles 23–25 minutes. Padėkite iškepusias bandeles ant lėkštės, palikite atvėsti ir pabarstykite cukraus pudra.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].