Jums reikės:

Cukinijos – 1 vnt. (300 g)

REKLAMA

Kiaušiniai – 2 vnt.

REKLAMA

Kvietiniai miltai – 3 šaukštai

REKLAMA

Manų kruopos – 3 šaukštai. 

REKLAMA

Morkos – 1 vnt.

REKLAMA

Svogūnai – 1 vnt.

REKLAMA

Česnakai – 2 skiltelės

REKLAMA

Žalumynai – 1 mažas ryšulėlis

REKLAMA

Grietinė (majonezas, arba natūralus jogurtas) – 200 g

REKLAMA

Druska – 1 šaukštelis

REKLAMA

Augalinis aliejus – skirtas kepti

REKLAMA

Gaminimas:

REKLAMA

Paruoškite reikiamus produktus. Norėdami sutepti blynus, jums reikia grietinės, natūralaus jogurto ar majonezo – vadovaukitės savo skoniu.

REKLAMA

Cukiniją nulupkite, sutarkuokite rupia tarka.

REKLAMA

Pasūdykite cukinijas, leiskite pastovėti 5 minutes, tada nusausinkite išsiskyrusias sultis.

REKLAMA

Į dubenį įpilkite miltų ir manų kruopų, sumaišykite.

Įmuškite kiaušinius, gerai išmaišykite.

REKLAMA

Kepkite cukinijų blynus iš abiejų pusių įkaitintoje keptuvėje, su augaliniu aliejumi.

REKLAMA

Turėtų gautis 5-6 vidutiniai blynai.

REKLAMA

Įdarui svogūną nulupkite, supjaustykite mažais kubeliais.

REKLAMA

Morkas nulupkite, sutarkuokite.

REKLAMA

Kepkite svogūnus ir morkas nedideliame kiekyje augalinio aliejaus, kol suminkštės.

REKLAMA

Į keptas daržoves išspauskite česnaką. Išmaišykite.

REKLAMA

Susmulkinkite žalumynus.

REKLAMA

Cukinijų blyną sutepkite grietine, natūraliu jogurtu ar majonezu.

REKLAMA

Ant viršaus tolygiai paskirstykite 1–2 šaukštus daržovių įdaro.

REKLAMA

Pabarstykite įdarą žolelėmis. Kartokite sluoksnius, kol sunaudosite visus blynus.

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].