Gardus užkandis- cukinijų pyragas. Lengvas ir sotus!

Jums reikės:

Cukinijos – 1 vnt. (300 g)

Kiaušiniai – 2 vnt.

Kvietiniai miltai – 3 šaukštai

Manų kruopos – 3 šaukštai. 

Morkos – 1 vnt.

Svogūnai – 1 vnt.

Česnakai – 2 skiltelės

Žalumynai – 1 mažas ryšulėlis

Grietinė (majonezas, arba natūralus jogurtas) – 200 g

Druska – 1 šaukštelis

Augalinis aliejus – skirtas kepti

Gaminimas:

Paruoškite reikiamus produktus. Norėdami sutepti blynus, jums reikia grietinės, natūralaus jogurto ar majonezo – vadovaukitės savo skoniu.

Cukiniją nulupkite, sutarkuokite rupia tarka.

Pasūdykite cukinijas, leiskite pastovėti 5 minutes, tada nusausinkite išsiskyrusias sultis.

Į dubenį įpilkite miltų ir manų kruopų, sumaišykite.

Įmuškite kiaušinius, gerai išmaišykite.

Kepkite cukinijų blynus iš abiejų pusių įkaitintoje keptuvėje, su augaliniu aliejumi.

Turėtų gautis 5-6 vidutiniai blynai.

Įdarui svogūną nulupkite, supjaustykite mažais kubeliais.

Morkas nulupkite, sutarkuokite.

Kepkite svogūnus ir morkas nedideliame kiekyje augalinio aliejaus, kol suminkštės.

Į keptas daržoves išspauskite česnaką. Išmaišykite.

Susmulkinkite žalumynus.

Cukinijų blyną sutepkite grietine, natūraliu jogurtu ar majonezu.

Ant viršaus tolygiai paskirstykite 1–2 šaukštus daržovių įdaro.

Pabarstykite įdarą žolelėmis. Kartokite sluoksnius, kol sunaudosite visus blynus.

Šaltinis